У Львові відкрився вже п`ятий дитбудинок сімейного типу

У Львові відкрився вже п`ятий дитбудинок сімейного типу

Відео
Укрінформ
Шестеро дівчаток-сиріт та їх опікунка-черниця відсвяткували новосілля у дитбудинку сімейного типу у Львові.

Про це повідомила прес-служба міської ради.

“Ми у місті поставили завдання, щоб діти, які з тих чи інших причин не мають батьків, виховувались у сім’ях. У нас сьогодні 462 дитини-сироти вже виховуються в сім’ях. Це вже 5-ий будинок сімейного типу. Він має дуже високий рівень комфорту. Такий стандарт проживання повинні мати усі знедолені діти і місто над цим буде працювати і надалі”, - зазначив міський голова Андрій Садовий.

Вихованцями дитбудинку сімейного типу буде опікуватись черниця — сестра Юлія, яка упродовж 25 років свого служіння у Згромадженні Сестер Служебниць УГКЦ працювала у соціальній сфері. Семикімнатну квартиру для сиріт безкоштовно надала в десятирічну оренду із правом продовження будівельна компанія. Фінансування усіх потреб новоствореної родини взяв на себе міський бюджет. Не залишились осторонь і благодійники.

Читайте також: Хлопчика, госпіталізованого через виснаження голодом, перевели до дитбудинку

Місто також має програму придбання квартир для дітей-сиріт, за якою 70 відсотків їх вартості оплачує громадська казна, а 30 дають опікуни. Крім цього, в 2018-му буде відкрито будинок, де зможуть починати самостійне життя діти, котрі досягли 18-річного віку.

Як розповіли у міському управлінні «Служба у справах дітей», благодійний фонд «Діаконія», за підтримки компанії «Avalon Inc», надав у безоплатне користування місту на 10 років квартиру в новобудові на просп. В. Чорновола для створення нового дитячого будинку сімейного типу.

Загалом, завдяки “Діаконії“ вже 14 дітей перебувають під опікою та захистом названих батьків.

У Львові на обліку перебувають 504 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 462 дітей— а це 91,7%, влаштовані вбудинки сімейного типу та охоплені іншими формами опіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-