"Армія FM" отримала ліцензію на мовлення у трьох містах

Укрінформ
Нацрада визнала військову радіостанцію «Армія FM» переможцем конкурсу на створення мережі військово-патріотичного радіо на трьох вільних FM-частотах у Житомирі, Вінниці та Києві.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Армія FM» розпочала мовлення у важкі часи у зоні бойових дій, відтоді радіостанція вдосконалилася. Коли ми визначалися, частоти в яких областях виставляти на конкурс, то вирішили так, що Київ - це столиця за фактом, а Вінниця і Житомир - там найбільші формування, штаби військово-повітряних сил. Якщо цей експеримент пройде нормально, то нинішній або наступний склад Національної ради буде ініціювати розширення цієї мережі по всіх обласних центрах», - зазначив голова Нацради Юрій Артеменко. 

Нацрада видала радіостанції ліцензію на цілодобове мовлення, термін дії якої становить 7 років.

Варто зазначити, що «Армія FM» була єдиним претендентом на всі три частоти. 

Заступник начальника відділу радіопрограм Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України Сергій Жуковський зауважив, що «Армія FM» працює лише два роки. «З першого дня в нашій команді працюють не лише військові, а й цивільні працівники, є навіть волонтери, які долучилися до нашої роботи. Ми не тільки отримали від Нацради необхідні ліцензії, а й дозволи на тимчасове мовлення за спрощеною процедурою, що допомогло дуже швидко побудувати потужну мережу на Сході та почати мовлення на територію Криму. У довгостроковій перспективі ми плануємо охопити мовлення все українське прикордоння», - уточнив він. 

Розпочати мовлення в Житомирі, Вінниці та Києві радіостанція «Армія FM» планує на початку 2019 року.

У свою чергу начальник управління комунікацій та преси Міноборони Олексій Чернобай повідомив, що є рішення міністра щодо введення додаткових 20 посад до редакції Центральної телерадіостудії.

«Армія FM» (Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України) - державна військова радіостанція, що почала працювати 1 березня 2016 року. Цільовою аудиторією є українські солдати, що перебувають у зоні проведення ООС.

Радіостанція мовить у військово-патріотичному форматі і охоплює Донецьку, Луганську і південь Херсонської області. Наприкінці липня 2018 року «Армія FM» отримала ліцензію цифрове радіомовлення стандарту T-DAB (DAB+) у Києві. У жовтні радіостанція почала транслюватись із Гірника у напрямку Донецька, отримавши новий дозвіл на тимчасове мовлення у зоні ООС.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня Нацрада затвердила конкурсні умови та вирішила оголосити форматний конкурс на мовлення на військово-патріотичну тематику на вільних радіочастотах у трьох областях. Так, для Вінниччини була прорахована вільна FM-частота на 99,3 МГц, для Житомирщини – на 104,5 МГц, Київщини – на 94,6 МГц.

Читайте також: Перевірка нового телеканалу Мураєва ще триває - Костинський

На Вінниччині сигнал охоплюватиме місто Вінницю, а також Вінницький, Жмеринський, Калинівський, Липовецький, Літинський, Тиврівський райони. На Житомирщині він поширюватиметься на місто Житомир, м. Бердичів та Андрушівський, Бердичівський, Хорошівський, Житомирський, Коростишівський, Радомишльський, Романівський, Пулинський, Черняхівський, Чуднівський райони. У Київській області він має поширюватися на міста Київ, Ірпінь, Буча, Бровари та Києво-Святошинський район.

Відповідно до конкурсних умов на цих частотах мовники мають висвітлювати діяльність Збройних сил України, операції об’єднаних сил, ветеранів АТО та інформувати про події на тимчасово окупованих і не підконтрольних українській владі територіях. Передбачається, що виготовлення програм військово-патріотичної тематики має займати не менше 50% в загальному обсязі мовлення радіостанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-