У Дніпрі проводять першочергові заходи у зв’язку з введенням воєнного стану

У Дніпрі проводять першочергові заходи у зв’язку з введенням воєнного стану

Укрінформ
У Дніпрі міська влада у зв’язку з воєнним станом у 10 областях перевірить бомбосховища, а також проінструктує жителів міста щодо поведінки в екстремальних ситуаціях. Також у місті посилять охорону мостів, тунелів і комунікацій.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Борис Філатов, опублікувавши його на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Згідно документу, керівники виконавчих органів Дніпровської міської ради, голови районних у місті Дніпрі рад мають «забезпечити проведення у закладах освіти, на підприємствах та в установах міста інструктажів стосовно алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій на території міста, посилення заходів з публічної безпеки та безпеки дорожнього руху, недопущення паніки та підбурення до протиправних дій, інформування мешканців міста про заходи, які здійснюються виконавчими органами з метою забезпечення безперебійної роботи об’єктів інфраструктури».

У закладах освіти міста буде проведено інструктажі педагогічного складу, учнів, а також їх батьків стосовно першочергових заходів у разі виникнення надзвичайних ситуацій на території міста, відпрацювання маршрутів евакуації та укриття, залучення до організації заходів членів батьківського комітету закладів освіти.

Медики проведуть спільні тренування на об’єктах з питань цивільного захисту та введення воєнного стану. Отримають інструктажі з питаннь надання першочергової медичної допомоги потерпілим внаслідок надзвичайних ситуацій, руйнувань будинків тощо.

Читайте також: Українці в Польщі вимагали від РФ звільнити українських моряків

Наявні захисні споруди та інші можливі споруди для захисту населення у місті обстежать та інвентаризують.

Поліції необхідно буде посилити заходи публічної безпеки та безпеки дорожнього руху, а також контроль за оперативною обстановкою на в’їздах в місто. Організувати патрулі, які стежитимуть за правопорядком, не допускати паніки і припиняти підбурювання до протиправних дій.

Під цілодобову охорону будуть взяті особливо важливі об'єкти інфраструктури – мости, тунелі, комунікації.

Міський голова запропонував приєднатися до виконання пунктів, викладених в розпорядженні, всім волонтерам, ветеранам АТО, представникам громадськості та просто небайдужим громадянам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-