Мінрегіон хоче

Мінрегіон хоче "острівці безпеки" на в'їздах до населених пунктів

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку пропонує впровадити європейську практику обов’язкового створення спеціальних технічних засобів для зниження швидкості руху на українських трасах при в’їзді до населених пунктів.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, інформує прес-служба міністерства.

«В проекті оновлених ДБН пропонується запровадити ще одну європейську практику - проектувати спеціальні острівці на трасах при в'їздах до населених пунктів. Вони мають напівовальну форму і штучно створюють вигини проїзної частини, чим змушують водіїв знижувати швидкість і бути уважнішими за кермом», - зазначив він.

Читайте також: Під Житомиром депутат облради збив на смерть жінку

Так, у проекті змін до державних будівельних норм щодо проектування доріг загального користування міститься обов’язкова вимога - при будівництві нових та реконструкції існуючих трас влаштовувати спеціальні острівці у напрямку населених пунктів. За можливістю такі засоби безпеки мають передбачатись і під час капітального ремонту.

"В Європі така система називається «traffic calming» та включає в себе комплекс заходів із дизайну доріг та створення штучних звужень та нерівностей з метою уповільнення дорожнього руху або зменшення кількості транспортних засобів". - повідомляють у Мінрегіоні.

Читайте також: На Дніпропетровщині п’яний водій збив на узбіччі вагітну жінку з дитиною

За словами Парцхаладзе, зміни дозволять унеможливити перевищення дозволеної швидкості руху на трасах, сприятимуть зменшенню кількості ДТП та підвищенню безпеки руху.

Острівці мають влаштовуватися на смузі руху в напрямку населеного пункту та бути підвищені над проїзною частиною на висоту 5-10 см поза населеними пунктами та 15-20 см - в населених пунктах. Крім цього, місця проектування необхідно облаштовувати відповідними технічними засобами.

Читайте також: Київ обмежив в’їзд вантажівок

Нагадаємо: державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-