У Вінниці ціни на тепло і гарячу воду зростуть на 22,4% та 17,5%

У Вінниці ціни на тепло і гарячу воду зростуть на 22,4% та 17,5%

Укрінформ
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, погодила підвищення тарифів для КП «Вінницяміськтеплоенерго». Теплопостачання подорожчає на 22,4%, гаряче водопостачання - на 17,5%.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар КП «Вінницяміськтеплоенерго» Сніжана Шпікіна.

«Регулятор погодив для нашого підприємства підвищення тарифів на теплопостачання і гаряче водопостачання відповідно на 22,4% та 17,5%. Утім, поки що не встановлено точну дату, коли набудуть чинності ці нові тарифи. Ми достеменно знаємо тільки відсоток підвищення, решта – в процесі обговорення», - повідомила Шпікіна.

За її словами, підприємство змушене було клопотати перед НКРЕКП про підвищення тарифу на тепло і гарячу воду через зростання ціни на газ, яка у чинних тарифах «Вінницяміськтеплоенерго» не врахована. Відтак, підприємство зазнає збитків.

Читайте також: НКРЕКП прокоментувала зрив опалювального сезону в Кривому Розі та Херсоні

Вінницькі тепловики просили підвищити ці тарифи на 27,6% та 26,2% на теплопостачання і гаряче постачання відповідно, однак національний регулятор скоригував їх у бік зменшення.

До нового року вінничани сплачуватимуть за спожиті послуги підприємства за чинними тарифами, а саме, з розрахунку 1123,69 грн/Гкaл за централізоване теплопостачання для абонентів житлових будинків з будинковими тa квaртирними прилaдaми обліку теплової енергії, або 28,80 грн/м2 для aбонентів житлових будинків без будинкових тa квaртирних прилaдів обліку теплової енергії. За кубометр гарячої води вінничани наразі сплачують 76,59 грн(з підключенням рушникосушaрки) , без рушникосушaрки - 70,88 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-