Воєнний стан: На Запоріжжі планують замінити директорів, які не платять зарплату

Воєнний стан: На Запоріжжі планують замінити директорів, які не платять зарплату

Укрінформ
На Запоріжжі обласна влада, використовуючи інструментарій, який надає воєнний стан, переходитиме до радикальних заходів стосовно керівників підприємств, які не бажають виплачувати працівникам заробітну платню.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати Запорізької облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу, аби сьогоднішня нарада стала прикладом для деяких керівників. Соціальні заворушення під час введення воєнного стану не бажані. При тому інструментарії, який надається під час введення воєнного стану, ми зможемо піднімати питання про заміну директорів та примусове стягнення зарплати", - сказав голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль.

За інформацією департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, станом на 1 листопада цього року сума заборгованості по області склала 225,9 млн грн (що на 78,8% вище, ніж на початок року).

"Найбільшим боржником є "Запоріжжяобленерго". Борг складає 157,5 млн грн, але за даними підприємства борг - 250 млн грн. У той же час "Запоріжжяобленерго" заборгувало ДП "Енергоринок" 748 млн грн. Найбільшим боржником обленерго є ЗТМК (Запорізький титано-магнієвий комбінат - ред.). Заборгованість заводу на 1 листопада складає 698 млн грн, з яких 106 млн грн - борг 2018 року", - сказала в.о. директора департаменту Марина Барановська.

Читайте також: Розенко: У випадку воєнного стану всі виплати проводитимуться вчасно

За словами чиновників, підприємство на діалог з енергетикам не йде і не надає доступ на територію для обмеження енергопостачання у зв'язку із заборгованістю.

"Хочу, аби всі ті директори, в кого є заборгованість, але немає бажання розраховуватись, так само як в ЗТМК, директор якого не хоче платити в "Енергоринок", розуміли, що ми, мабуть, будемо переходити до більш радикальних дій разом з правоохоронними органами та тим інструментарієм, який дає воєнне положення. Хочу, щоб ми реально дивились на ситуацію", - сказав Бриль.

Заборгованість на підприємствах, що знаходяться у процедурах відновлення платоспроможності або визнання боржника банкрутом, складає 45,7 млн грн. Серед найбільших боржників: ЗДП "Кремнійполімер" - 13,6 млн грн, ЗДП "Радіоприлад" - 8,2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-