Мамай через Мін'юст хоче повернути крісло мера

Мамай через Мін'юст хоче повернути крісло мера

Укрінформ
Олександр Мамай, якого у вересні усунули з посади голови Полтавської міськради, намагається поновитися через Комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України.

Про це повідомляє прес-служба Полтавської міської ради.

"У Міністерстві юстиції відбудеться засідання, на якому колишній міський голова Полтави Олександр Мамай сьогодні знову спробує повернутись на свою посаду. Після невдалої спроби відновитись через викрадений електронний ключ доступу, тепер екс-мер звернувся до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у міськраді, депутати виїхали в Міністерство юстиції, щоб зупинити спробу Мамая "здійснити переворот у Полтаві". Тут вважають, що оскільки жодних законних підстав для поновлення Мамая на посаді міського голови немає, будь-яке рішення на його користь може заблокувати роботу міста, зокрема: роботу комунальних служб в умовах погіршення погодних умов, прибирання сміття, виплати заробітних плат держслужбовцям та бюджетникам, забезпечення діяльності закладів охорони здоров'я та освіти.

"Олександр Мамай свого часу проводив у місті заходи з використанням георгіївських стрічок і допускав сепаратистські висловлювання. Після його відставки у міській раді були виявлені російські сервери", - також наголосили в Полтаві.

Читайте також: У Полтаві невідомі намагалися поновити на посаді відстороненого мера Мамая

Як повідомляв Укрінформ, 20 листопада невідомі незаконно внесли до Єдиного державного реєстру юридичних осіб відстороненого з посади міського голови Олександра Мамая, використавши раніше втрачений електронний ключ державного реєстратора Красноградської РДА Харківської області Батиченко Наталії Василівни (вона ж Рубля Н.В.).

14 вересня на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю і достроково припинили його повноваження. Секретарем міськради і виконуючим обов'язки міського голови став Олександр Шамота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-