У Чорноморську розвантажують баржу з рекордною партією контрабандних цигарок

У Чорноморську розвантажують баржу з рекордною партією контрабандних цигарок

Укрінформ
У морському торговельному порту "Чорноморськ" докери розвантажують під посиленою охороною баржу з рекордним вантажем контрабандних цигарок — 9 тис. коробів по 500 пачок у кожному.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Несамохідну баржу (ліхтер UDP-DM-2309) пришвартовано, за домовленістю з працівниками облуправління СБУ, до віддаленого причалу. Автокран розвантажує короби з судна у великогабаритні фури під охороною автоматників", - зазначив у розмові з кореспондентом Укрінформу один з диспетчерів порту.

Варто зазначити, що в'їзд і виїзд транспорту з морпорту 26 листопада також відстежують озброєні співробітники СБУ та ДПСУ.

Читайте також: Баржу з контрабандними цигарками зняли з мілини і тягнуть до Чорноморська

Як повідомлялося, у суботу несамохідну баржу (ліхтер UDP-DM-2309) з вантажем контрабандних цигарок на борту було знято з мілини поблизу селища Таїрове Овідіопольського району Одеської області і доправлено в порт "Чорноморськ" з допомогою буксирного судна "Анатолій Бушуєв".

Операцію здійснили під контролем співробітників УСБУ та Військової прокуратури Південного регіону України. При цьому у прес-службі Військової прокуратури ухилились від будь-яких коментарів, пославшись на таємницю слідства.

Процесуальне керівництво у розслідуванні кримінального провадження, відкритого Одеським УСБУ за ознаками ч. 2 ст. 201 (переміщення товарів через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, спершу здійснювала Одеська облпрокуратура. А 22 листопада керівництво розслідуванням передали Військовій прокуратурі Південного регіону України.

Буксирне судно "Паралель" вийшло з порту Гола Пристань в каботажний рейс з баржею UDP-DM-2309 вночі 19 листопада. Однак до кінцевого пункту рейсу - порту Скадовськ - жоден з суден не дійшло. Від шторму на Чорному морі буксир зазнав пошкоджень, після чого екіпаж "Паралелі" подав сигнал SOS, перебуваючи в 27 кілометрах від порту Южний: "вода затоплює моторний відсік".

Державний морський координаційно-рятувальний центр і пости технічного спостереження ДПСУ отримали сигнал, і рятувальні судна зняли шістьох осіб з борту плавзасобу. А буксир та баржа продовжили дрейф у Чорному морі в напрямку Одеси, доки не сіли на мілину. Причому некерована баржа завдала істотних руйнувань гідроспорудам морського причалу "121 Сухий Лиман".

За даними Мінінфраструктури, буксир "Паралель" рухався вночі 19 листопада з виключеним траспондером, на борту баржі співробітники СБУ, ДПСУ та ВБ АМПУ виявили понад 9 тисяч коробів цигарок, у кожному з яких було їх по 500 пачок. Завантаження цигарок на борт баржі було здійснено вночі на зовнішньому рейді порту Гола Пристань. Фрахтувальником баржі судна є миколаївське ТОВ «Нота Шипінг». Жодної інформації про власника рекордної партії контрабандних цигарок, які транспортували два судна з портом приписки Ізмаїл, в СБУ не повідомляють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-