ЦВК припинила повноваження Новомосковської районної виборчої комісії

ЦВК припинила повноваження Новомосковської районної виборчої комісії

Укрінформ
Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу Новомосковської районної виборчої комісії через одноразове грубе порушення законів України.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у понеділок, інформує Відділ взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату Центральної виборчої комісії.

Як зазначається, на засіданні ЦВК внесла зміни до складу територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів.

У ЦВК нагадують, що комісія своєю постановою від 23 листопада 2018 року № 226 зобов'язала Новомосковську районну виборчу комісію Дніпропетровської області до 25 листопада 2018 року включно утворити Черкаську селищну виборчу комісію та сформувати її склад у зв'язку з призначенням перших виборів депутатів Черкаської селищної ради та Черкаського селищного голови на 23 грудня 2018 року, а також до 12.00 26 листопада 2018 року повідомити комісію про виконання цієї постанови ЦВК та надати належним чином засвідчену копію рішення (рішень), прийнятого за результатами розгляду відповідного питання.

«Однак ні у визначений постановою ЦВК строк, ні до моменту розгляду на засіданні комісії зазначеного питання повідомлення від Новомосковської районної виборчої комісії щодо утворення Черкаської селищної виборчої комісії та сформування її складу до комісії не надходило», - наголошують у ЦВК.

Натомість зазначається, що 26 листопада 2018 року комісія отримала колективне звернення трьох депутатів Черкаської селищної ради, у якому йшлося про те, що станом на 9 годину 26 листопада 2018 року Черкаська селищна виборча комісія не утворена та її склад не сформовано.

«Відтак, комісія встановила факт одноразового грубого порушення Новомосковською районною виборчою комісією законів України та достроково припинила повноваження всього її складу», - ідеться в повідомленні.

При цьому встановлено, що місцеві організації політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання, а також зареєстровані в установленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцеві організації політичних партій, які мають право подання кандидатур до складу цієї виборчої комісії, можуть не пізніше 24.00 28 листопада 2018 року подати до ЦВК кандидатури для включення до її складу.

Читайте також: ЦВК включила 47 партій до списку учасників місцевих виборів

Разом з тим, ЦВК зобов'язала Новомосковську районну виборчу комісію після сформування її нового складу до 30 листопада 2018 року включно утворити Черкаську селищну виборчу комісію та сформувати її склад у зв'язку з призначенням перших виборів депутатів Черкаської селищної ради та Черкаського селищного голови 23 грудня 2018 року.

Також ЦВК зобов'язала до 12.00 3 грудня 2018 року повідомити про виконання цієї постанови комісії та надати належним чином засвідчену копію рішення (рішень), прийнятого за результатами розгляду зазначеного питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-