Одесити прийшли до штабу ВМС висловити підтримку військовим

Одесити прийшли до штабу ВМС висловити підтримку військовим

Укрінформ
Близько двохсот одеситів прибули сьогодні до будівлі штабу ВМС Збройних сил України, щоб висловити підтримку військовослужбовцям. Багато хто з присутніх раніше брав участь в антитерористичній операції, люди прибули з прапорами України.

Про це повідомляє кореспондент України.

Одесити прийшли до штабу ВМС / Фото: Ляшонок Ніна. Укрінформ

"Збройний напад групи кораблів ЧФ Росії в Азові на команди двох бронекатерів і буксира Військово-морських сил України засвідчив, що російська вояччина перейшла до прямої воєнної агресії проти нашої держави. Якщо раніше вони скоювали злочини у формі без розпізнавальних знаків, то зараз відверто, відкрито відкрили вогонь по наших військових катерах. Я був учасником бойових дій у 2014 році і готовий знову одягнути військову форму і стати на оборону суверенітету Вітчизни від нащадків московських ординців, якщо буде спроба просуватись на територію моєї країни", - заявив учасник бойових дій на сході України Степан Філімон.

На його думку, зараз реально з'явився ще один фронт, на Азовському морі, оскільки путінська Росія зайвий раз продемонструвала, що укладені договори з РФ навіть не варті паперу, на якому стоять підписи керівників цієї держави.

"Що нам потрібно робити після того, як ворогом захоплено три бойові одиниці ВМС України? Маємо організуватися, щоб зупинити вогнем ворога, якщо він знову організує піратські операції в морі та на узбережжі, в тому числі в районі Одеси", - наголосив Філімон.

Він вважає, що Верховна Рада підтримає сьогодні рішення РНБО про введення на 60 діб воєнного стану - це нормально, адекватно. "Ті, хто хочуть виїхати з території України, хай залишають її, щоб не заважати нам захищати Батьківщину. А ті, хто виявить бажання одягнути форму захисників України, теж мають змогу влитися до лав нашого війська", - додав Філімон.

Перед учасниками мітингу також виступили лідери ГО "Вуличний фронт" Дмитро Гнап, ГО "Зелений лист" - Владислав Балінський та інші громадські активісти.

Читайте також: У Львові посилили охорону генконсульства РФ

На стіні однієї з адмінбудівель ВМС ЗС України хтось написав гасло "Дякуємо військовим морякам за службу Україні!"

Варто зазначити, що мітинг представників патріотичних організацій Одеси на знак протесту проти російської агресії на Азові відбувся сьогодні також біля стін генконсульства РФ в Одесі, де було вивішено символ збройного нападу - закривавлені тільняшки моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-