У Харкові закидали яйцями генконсульство Росії

У Харкові закидали яйцями генконсульство Росії

Фото, відео
Укрінформ
Акція протесту проти російської загрози відбулася у будівлі генконсульства РФ, що на вулиці Максиміліановській в центрі Харкова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

Навпроти будівлі під проливним дощем зібралися більше сотні активістів "Національного корпусу" і праворадикальної організації "Традиції та порядок". У руках у них - прапори з символікою своїх організацій, а також плакати, головні заклики яких "Відпустить українських моряків, полонених в морі" та "Генконсульство країни-агресора - геть з Харкова!". Час від часу учасники скандують: "Слава Україні - Героям слава!", "Слава нації - смерть ворогам!", "Смерть агресору - слава Україні!".

В межах перфомансу, що відбувся тут же, активісти запустили по дощових струмках три десятки паперових корабликів, символізуючи тим самим підтримку українським військовим морякам.

Учасники акції також закидали генконсульство пляшками з червоною рідиною, що залишила кривавий слід на стіні, та яйцями. Коли у бік будівлі полетіли фаери, спалахнула ялинка у дворі, дим накрив вулицю. До місця акції тут же під'їхала пожежна машина, прийняті заходи, ялинку погасили. 

У Харкові закидали генконсульство Росії яйцями / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укрінформ

Як сказав кореспонденту Укрінформу лідер організації "Національний корпус" Костянтин Немічев, учасники акції вимагають оголосити воєнний стан в країні.

"Це не повинно бути формально, а - насправді. Також вимагаємо припинити будь-які дипломатичні та економічні відносини з країною-агресором і націоналізувати усі підприємства, які належать російським власникам", - підкреслив Немічев.

Читайте також: Солідарна реакція світу дозволить запобігти повномасштабній війні – посол України

Як додав лідер організації "Традиції та порядок" Семен Соха, "якщо знадобиться, ми готові до загальної мобілізації, щоб захистити свою країну".

Будівлю охороняють два десятки поліцейських. Уздовж вулиці припарковано поліцейські машини. Інцидентів немає.

Ворота залізної огорожі будівлі закриті: охоронець пояснює, що в генконсульстві вихідний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-