На Заході України продовжують палити шини через новий закон про

На Заході України продовжують палити шини через новий закон про "євробляхи"

Фото, відео
Укрінформ
Під стінами Закарпатської ОДА увечері зібралися понад півтисячі "пересічників", які протестують через новий закон щодо розмитнення авто на іноземній реєстрації, який вступив в силу.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

“Акція пересічників під стінами Закарпатської ОДА почалася близько 17 години, зараз люди підходять ще, нещодавно почали приносити шини, кілька штук підпалили... На площі Народній зараз все відносно спокійно,” - сказав він.

"Євробляхери" палять шини під будівлею Закарпатської ОДА/ Фото Сергія Гудака, Укрінформ

Водночас Галас зазначив, що обласна адміністрація не має стосунку до прийняття закону і вплинути на ситуацію не може.

“Це головна площа міста, і вони вирішили таким чином показати свою незгоду із законом, який вступив в силу сьогодні. Але справа в тому, що обласна адміністрація як виконавчий орган влади жодним чином до прийняття закону не причетна і вплинути на ситуаціяю не може,” - зауважив він.

За інформацією Укрінформу, на разі на площі Народній в Ужгороді кількість людей збільшується. Люди планують залишатися на площі до ранку.

Читайте також: Від початку доби до України не пустили понад 200 авто на єврономерах – ДФС

Як повідомляв Укрінформ, МВС створило робочу групу для врегулювання законодавчих норм і розблокування руху на пунктах пропуску та оперативний штаб Національної поліції недопущення провокацій. У міністерстві наголосили, що у зв'язку із нечіткими новими митними процедурами на державному кордоні утворилися численні черги, зокрема ускладнений рух спостерігається у напрямку пунктів пропуску «Устилуг», «Рава-Руська», «Ягодин», «Малий Березний», «Шегині» і «Краківець».

МВС закликало власників авто, які стали заручниками тимчасово неврегульованої законодавчо ситуації, не вдаватися до радикальних дій.

Раніше повідомлялося, що через блокування власників автомобілів з іноземною реєстрацією рух через деякі пункти пропуску на західній ділянці кордону тимчасово ускладнений.

У даний час ускладнений рух спостерігається у напрямку пунктів пропуску "Устилуг", "Рава-Руська", "Ягодин", "Малий Березний", "Шегині" і "Краківець". Прикордонники посилили заходи безпеки, аби не допустити жодних провокацій безпосередньо на державному кордоні. Зокрема створені ситуативні групи, в готовності до дій знаходяться додаткові сили, відбувається постійний обмін інформацією з Нацполіцією та іншими взаємодіючими органами.

25 листопада набувають чинності закони про розмитнення автомобілів на єврономерах та посилення контролю над їх переміщенням і використанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-