На Раді регіонального розвитку у Чернівцях обговорили завдання області

На Раді регіонального розвитку у Чернівцях обговорили завдання області

Укрінформ
У Чернівецькій ОДА відбулася Рада регіонального розвитку області за участі громадськості, представників ОТГ, районних, міських та обласних чиновників.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливо, щоб ми правильно оцінили ті пріоритети, котрі є на часі, та обговорили питання з приводу того, в якому напрямку ми рухаємося та як розвиватиметься Чернівецька область у 2019–2021 роках» – сказав в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк.

Він повідомив, що у 2015 році за ініціативою Президента України Петра Порошенка було створено Раду регіонального розвитку України. Відтоді відбулося вже 7 таких масштабних засідань у Києві, під час яких було обговорено низку питань щодо взаємодії центральної влади та місцевого самоврядування.

В областях були створені консультативно-дорадчі органи – обласні Ради регіонального розвитку.

Павлюк також нагадав учасникам засідання про необхідність до кінця 2018 року виконати важливі завдання "щодо економічного та соціального розвитку; в повному обсязі забезпечити виконання запланованих надходжень платежів та зборів, які справляються на території області, до бюджетів всіх рівнів, виконати соціальні зобов’язання перед незахищеними верствами населення; використати кошти державного фонду регіонального розвитку, всі субвенції з державного бюджету місцевих бюджетам".

Читайте також: Нафтогаз звинувачує облгази в саботажі

У зв’язку з нинішнім погіршенням погодних умов на території Чернівецької області необхідно забезпечити стабільне проходження опалювального сезону 2018-2019 років, зокрема, в закладах соціальної сфери (лікарнях, дитсадках, школах), з іншого боку – забезпечити повний розрахунок за спожиті енергоносії.

Крім того, учасники наголосили на своєчасному прийнятті усіх бюджетів різних рівнів Чернівецької області, зокрема, обласного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-