На Запоріжжі тергромади відкривають власні аптеки

На Запоріжжі тергромади відкривають власні аптеки

Децентралізація
Укрінформ
У Широківській об’єднаній територіальній громаді на Запоріжжі відкрилася власна аптека.

Про це йдеться у повідомлені Запорізької ОДА.

«Весь процес зайняв близько шести місяців. Ліцензію нам вдалося отримати доволі швидко. Але в документальному оформленні довелося вирішувати багато питань: як купувати, продавати, з ПДВ, без ПДВ, де брати оборотні кошти для аптеки, касове обладнання тощо», - розповів голова Широківської громади Денис Коротенко.

За його словам, для того, аби придбати ліки, люди були змушені їздити до міста. Ніхто з приватного бізнесу та комерційних структур не мав бажання відкривати аптеки. Тому були прийнято рішення відкрити її на базі комунального підприємства первинної медико-санітарної допомоги «Сімейний лікар».

«На сьогодні для розкрутки аптеки ми поставили мінімальну націнку – 11%. Через цю аптеку будемо реалізовувати і державну програму «Доступні ліки», що теж має підтримати нашу мережу. Це – соціальний проект, дуже потрібний людям», - поділився планами Коротенко.

Читайте також: U-LEAD представив посібник зі створення центрів адмінпослуг

В аптеці представлені медпрепарати для лікування серцево-судинної, шлунково-кишкової системи, знеболювальні, протизапальні, противірусні препарати, антибіотики, гомеопатичні засоби, перев’язувальні матеріали, вітаміни та препарати для підвищення імунітету. Найближчим часом планується реалізація лікарських косметичних засобів. Для тривалого індивідуального курсу лікування жителі можуть замовити необхідні ліки і через кілька днів отримати.

Як зазначили в ОДА, це вже друга аптека, відкрита у Запорізькому районі об'єднаною громадою. Перша - центральна – відкрилася в селі Володимирівське. До кінця року планують, що запрацює ще одна філія при амбулаторії селища Відрадного, а з 2019 року збираються відкривати аптечні пункти при амбулаторіях громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-