Суд відпустив під домашній арешт підозрюваного у замаху на євромайданівця Михайлика

Суд відпустив під домашній арешт підозрюваного у замаху на євромайданівця Михайлика

Укрінформ
Київський райсуд Одеси обрав одному з трьох підозрюваних у замаху на учасника одеського Євромайдану - нинішнього лідера одеського осередку партії "Сила людей" Олега Михайлика запобіжний захід у вигляді цілодобового перебування під домашнім арештом.

Таку ухвалу слідча суддя Юлія Феддулеєва винесла пізно ввечері 22 листопада, повідомили кореспонденту Укрінформу в прес-службі суду.

"Суд ухвалив змінити запобіжний захід для для підсудного Торніке Герасіна з урахуванням того, що він є інвалідом 1-ї групи. Протягом наступних 60 діб він зобов'язаний носити браслет і прибувати на допити за першою вимогою слідчого або прокурора", - озвучила вердикт Феддулеєва.

Двох інших підозрюваних Лашу Герасіна і Манучара Варшанідзе суд раніше залишив під вартою.

Під час засідання суду стало також відомо, що кримінальне провадження про замах на Олега Михайлика об’єднали з іншим провадженням – про хуліганство з участю підозрюваних та застосування зброї влітку 2018 року.

Як повідомлялося, затриманий Торніке Герасін відбув у СІЗО два місяці. За версією слідства, 22 вересня близько 21 год троє підозрюваних іноземців, діючи за попередньою змовою, скоїли закінчений замах на умисне вбивство громадського діяча. Зокрема, на вул. Осипова в Одесі було здійснено постріл у потерпілого з невстановленої вогнепальної зброї. Будучи впевненими, що чоловіка вбито, підозрювані зникли з місця злочину в невідомому напрямку.

Читайте також: Одеський активіст Михайлик після замаху скаржиться на проблеми зі здоров'ям

Внаслідок вказаних дій потерпілий отримав проникаюче вогнепальне поранення, але, на щастя, залишився живим.

На думку Михайлика, троє громадян Грузії, яких заарештували за підозрою у скоєнні нападу, можуть бути до нього непричетними, а замовник може бути пов'язаний з міською владою. "Я б дуже хотів, щоб знайшли справжніх замовників, щоб напади не повторювалися... Один із таких нападів може стати детонатором і підірвати й так не надто простий регіон – Одесу. Але, аналізуючи роботу правоохоронців, з якими я неодноразово зіштовхувався, на жаль, не дуже вірю, що замовників зможуть або захочуть встановити", - зазначив Михайлик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-