Підозрюваного у вбивстві екс-глави миколаївської митниці відправили до психлікарні

Підозрюваного у вбивстві екс-глави миколаївської митниці відправили до психлікарні

Укрінформ
За рішенням суду, із СІЗО відвезли у Дніпро в психіатричну лікарню суворого режиму чоловіка, який підозрюється у вбивстві колишнього очільника миколаївської митниці Артура Полякова.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив прес-секретар Центрального райсуду Миколаєва Володимир Діденко.

"Суд Центрального районного суду м.Миколаєва розглянув клопотання про зміну запобіжного заходу 39-річному чоловіку, підозрюваному у вбивстві колишнього очільника миколаївської митниці та незаконному заволодінні його автомобілем. З урахуванням тяжкості кримінального правопорушення, в якому підозрюється чоловік, наявних ризиків, психічного стану останнього, суд ухвалив змінити запобіжний захід з тримання під вартою на поміщення підозрюваного до психіатричного закладу ДЗ "Українська психіатрична лікарня з суворим наглядом МОЗ України" до 12.01.2019 року", - йдеться у повідомленні.

3 квітня цього року Поляков виїхав з дому на зустріч зі своїм компаньйоном, який заборгував йому 50 тисяч євро. Додому екс-митник не повернувся, зник і його автомобіль.

Відповідно до матеріалів справи, підозрюваний, запросивши екс-митника до себе в квартиру, за допомогою свого знайомого зв’язав його та задушив. Згодом тіло вивезли, при цьому підозрюваний скористався автомобілем загиблого. Наступного дня жертву захоронили у заздалегідь викопаній ямі за межами Миколаєва.

Читайте також: Екс-начальника митниці вбили через борг - поліція

11 квітня був затриманий перший підозрюваний у вбивстві, а згодом й інший. Під час обшуків за місцем їх проживання і в одному із гаражних приміщень вилучили автомобіль потерпілого з його особистими речами.

Відповідно до ухвали суду, щодо підозрюваних обрано тримання під вартою.

У судовому засіданні прокурор просив одному з них змінити запобіжний захід з тримання під вартою в умовах СІЗО на психіатричний заклад з суворим режимом. При цьому, в обгрунтуванні клопотання він зазначив, що відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи підозрюваний страждає на серйозне психічне захворювання і не міг віддавати собі звіт у своїх діях.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання та направити підозрюваного під нагляд батьків. Мати останнього, яка є його законним представником також просила передати сина їй на поруки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-