Працівникам Херсонської ТЕЦ заборгували зарплату більше як за три місяці - мер

Працівникам Херсонської ТЕЦ заборгували зарплату більше як за три місяці - мер

Укрінформ
Херсонська теплоелектроцентраль, одне з двох найбільших у Херсоні теплопостачальних підприємств, має на даний час більш ніж тримісячну заборгованість по зарплаті своїм працівникам.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко.

"Сьогодні на державному підприємстві Херсонська ТЕЦ більше трьох місяців заборгованість по зарплаті. І я сьогодні тільки повинен вклонитися до землі цим людям (працівникам Херсонської ТЕЦ - ред.), які не зважаючи на таку заборгованість, виходять і в суботу і в неділю, запускають тепло в наші будинки", - сказав Миколаєнко.

За його словами, станом на 19 листопада 2018 року із 571 будинку, в які ТЕЦ постачає тепло, тільки 46 ще не мали опалення.

Як зазначив Миколаєнко, протягом останніх трьох днів Херсонською ТЕЦ проведена достатньо потужна робота по подачі теплоносія до соціальних об'єктів та житлових будинків міста. 

"Вся соціалка, окрім чотирьох бібліотек, і музичної школи, мають опалення. Всі школи, всі садочки", - сказав Миколаєнко.

Що ж стосується міського комунального підприємства "Херсонтеплоенерго" (другого найбільшого у місті теплопостачального підприємства), то як заявив міський голова, протягом тижня воно забезпечило подачу тепла до всіх 100% об'єктів, які обслуговує.

Читайте також: Херсон готовий "забрати" місцеву ТЕЦ, але без боргів - мер

Як повідомлялося, Херсонська ТЕЦ через наявну у неї заборгованість за газ і відсутність номінацій на нього розпочала опалювальний сезон 2018 - 2019 років із запізненням, в результаті чого половина житлових багатоповерхівок Херсона, низка шкіл, дитсадків та інших соціальних об'єктів міста тривалий час залишалися без тепла.

Херсонська ТЕЦ генерує електричну та теплову енергію. Перша черга Херсонської ТЕЦ була споруджена у 1955-1958 роках, а друга - у 1965-1969 роках. АТ "Херсонська ТЕЦ" обслуговує майже 50% будинків міста, що отримують теплоносій централізовано. На балансі цього підприємства – 1 котельня, 8 центральних, 15 групових, 56 індивідуальних теплових пунктів, 110 вузлів приєднання опалення i 76 вузлів приєднання гарячого водопостачання, 15 підкачувальних i перекачувальних насосних станцій, близько 191 км теплових мереж. Протягом останніх років Херсонська ТЕЦ є одним з найбільш проблемних теплогенеруючих підприємств обласного центру. Близько 90% тепломереж Херсонської ТЕЦ, за інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Херсонської облдержадміністрації, на даний час є зношеними і підлягають заміні або ремонту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-