Експерти розроблять технічне завдання для 118 ОТГ зі створення ЦНАПів

Експерти розроблять технічне завдання для 118 ОТГ зі створення ЦНАПів

Децентралізація
Укрінформ
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» відвідають 118 громад та допоможуть у розробці  технічного завдання зі створення Центрів надання адміністративних послуг. Технічні завдання  будуть розроблені до 10 січня 2019 року.

Про це повідомляє портал "Децентралізація". 

"В рамках другого раунду впровадження Програми «U-LEAD з Європою» експерти відвідують 118 громад та розробляють технічні завдання до 10 січня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Технічне завдання є «дорожньою картою» для створення належного ЦНАП для учасників Програми «U-LEAD з Європою». Це індивідуальний документ, створений на основі візитів експертів у відібрані громади. Експерти консультують та допомагають прийняти рішення щодо всіх аспектів створення та модернізації ЦНАП. Всі рішення фіксуються у технічному завданні та декларації про наміри, які визначають зобов'язання сторін, в тому числі фінансові, щодо створення та модернізації ЦНАП.

Технічне завдання складається з інституційної частини: визначеного переліку послуг, форми та моделі ЦНАП, кількості персоналу та необхідних тренінгів, допомоги у роботі з жителями; та фізичної частини: детальний опис приміщення, включно із зонуванням ЦНАП, переліком ремонтно-будівельних робіт, специфікацією меблів та техніки.

Всі розроблені технічні завдання надаються виконавцям, які будуть безпосередньо створювати та модернізувати ЦНАП.

У рамках першого раунду фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою» технічні завдання отримали 112 спроможних громад. У рамках другого раунду експерти відвідують 118 громад та розробляють технічні завдання до 10 січня 2019 року.

Читайте також: У Житомирі обговорили потенціал і можливості розвитку ОТГ

Як повідомляв Укрінформ, з 15 листопада розпочався прийом заявок від об'єднаних територіальних громад на участь у 3 раунді фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою». Учасники отримають підтримку у створенні та модернізації ЦНАП у своїй громаді. Фаза впровадження реалізується у чотири раунди, до 150 учасників у кожному. Так буде здійснена підтримка у створенні до 600 належних ЦНАП в Україні.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-