Біля єпархії УПЦ МП у Запоріжжі мітингували за єдину помісну церкву

Біля єпархії УПЦ МП у Запоріжжі мітингували за єдину помісну церкву

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі десятки активістів - прихильників створення в Україні православної помісної церкви - провели акцію біля будівлі єпархії УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета акції - продемонструвати підтримку тим мільйонам українців, які сьогодні виступають за створення української православної помісної церкви, а також це заклик до російської православної церкви із пропозицією схаменутися і не провокувати", - сказав організатор пікету Дмитро Харьков.

"Досить провокацій", "Церковній війні не бути", "За єдину помісну українську церкву" - з такими плакатами прийшли активісти до єпархії УПЦ МП.

У Запоріжжі біля єпархії УПЦ МП мітингували за єдину помісну церкву / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ Пікетувальники кажуть: Україна отримала шанс на автокефалію, і цю історичну можливість не можна змарнувати через Московський патріархат.

Серед учасників акції - бійці АТО, представники колишньої "Самооборони майдану".

Учасники акції зачитали та підписали звернення до митрополита Запорізького та Мелітопольського Луки.

Резолюцію може підписати кожен запорожець. "Ми заявляємо, що повністю підтримуємо ідею створення в Україні помісної церкви! А Ваші звернення та думки – це точка зору маргінесу, яку, на щастя, не поділяє абсолютна більшість мешканців Запорізької області", - йдеться у тексті резолюції.

Читайте також: Філарет сказав, коли відповість на пропозицію очолити помісну церкву

Пікет відбувався під контролем правоохоронців.

Як раніше повідомлялося, митрополит Запорізький і Мелітопольський УМЦ МП Лука заявив, що підтримує розрив Російської православної церкви із Вселенським патріархатом.

Вчора аналогічний пікет проходив у Кривому Розі.

Як повідомляв Укрінформ, Синод Вселенського патріархату 11 жовтня ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Президент Петро Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій 3 листопада підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-