Справа про вбивство черкаського журналіста: судді скаржаться на

Справа про вбивство черкаського журналіста: судді скаржаться на "тиск" активістів

Укрінформ
У Соснівському районному суді Черкас, де в п'ятницю, 16 листопада, було прийнято рішення випустити під заставу двох підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка, заявляють про "тиск".

Про це сьогодні повідомляє портал Судова влада України.

"16 листопада 2018 року, близько 17.00 год., в Соснівському районному суді м. Черкаси після проголошення судового рішення в кримінальному провадженні відносно Воронкова В. В., Горбенка В. О., Завражина В. Л., Русіна М. М., Мельника В. А., Недибалюка Р. В. за підозрою у вчиненні викрадення та вбивства Василя Сергієнка, понад тридцять осіб, так званих активістів, невдоволених судовим рішенням, заблокували вихід з залу судових засідань суддям та секретарю судових засідань, а також вчинили опір працівникам поліції та військовослужбовцям Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Як стверджують у суді, внаслідок "неправомірних дій" активістів було "значно пошкоджено зал судових засідань Соснівського районного суду м. Черкаси та його обладнання". Наразі Територіальне управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області підраховує збитки.

Як повідомляв Укрінформ, за рішенням суду підозрюваному Мельнику, як організатору, призначена застава у 2 млн грн; підозрюваному виконавцю Горбенку - 800 тис. грн.

Заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін повідомив, що Мельник в ході слідчих дій замовника не назвав.

Національна спілка журналістів України висловила обурення рішенням суду в Черкасах і звертатиметься до Вищої ради правосуддя, Генпрокуратури та поліції з проханням відреагувати на ситуацію.

Читайте також: Суд відмовився відсторонити мера Черкас, прокуратура готує оскарження

Василь Сергієнко був жорстоко вбитий 4 квітня 2014 року. Йому було завдано 17 колоторізаних ран тулубу, різані рани шиї.

Сергієнко, який мешкав у Корсуні-Шевченківському на Черкащині, був учасником Автомайдану й активістом партії "Свобода". 4 квітня 2014 року його викрали з дому. Тіло виявили в лісі за 15 км від Корсуня-Шевченківського зі слідами тортур.

У справі про викрадення і вбивство Сергієнка, окрім Мельника й Горбенка, фігурують ще ряд підозрюваних, двоє з яких перебувають у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-