На День студента львівських левів одягнули у мантії

На День студента львівських левів одягнули у мантії

Фото
Укрінформ
У Львові на честь Міжнародного дня студента міське студентство одягло кам'яних левів на площі Ринок, а також найбільшого лева міста, який був встановлений до сторіччя ЗУНР, у студентські мантії.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«З левом у Львові поєднується усе найкраще. Приємно, що цей новий громадський простір так сподобався студентам, що вони вирішили робити сьогодні тут інавгурацію нового студентського мера, а я йому традиційно вручаю посвідку радника міського голови. Бо студентство — це двигун, який дає драйв тому старому місту лева. Цей студентський драйв робить місто завжди молодим, активним, буйним, але щирим і вірним. ... Живіть на повну, любіть на повну і робіть все, що вважаєте за потрібне", — побажав студентам міський голова Львова Андрій Садовий.

Після цього він вручив студентському меру Олександру Николяку посвідчення радника міського голови.

Цього року студенти першим одягнули в мантію та академічну шапочку скульптуру лева, встановлену до сторіччя ЗУНР на вул. Городоцькій, 40. Опісля Студентська рада одягнула левів, які охороняють вхід до львівської Ратуші. Саме з цього офіційно розпочалось святкування Міжнародного дня студента в місті.

Читайте також: Студенти київського університету спробували пройти рівно в алкоокулярах

В честь свята організували і флешмоб з буккросингу серед молоді Львова.

Студенти принесли підписані книги з побажанням для людей, які візьмуть їх почитати. Після того, студент у мережі Facebook публічно повинен передати цю книгу далі із закликаючим постом до читання.

Уже традиційно щороку 17 листопада Студентська рада Львова одягає в мантії і академічні квадратні шапочки львівських левів, тим самим засвідчуючи їм свою повагу.

Фото Маркіяна Лисейка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-