Зубко про мера Сміли: Це злочинна бездіяльність

Зубко про мера Сміли: Це злочинна бездіяльність

Укрінформ
Наразі всі 19 котелень міста Сміла підключені до газу, 14 з них вже працюють у робочому температурному режимі, проте міський голова та частина депутатського корпусу не беруть участі у процесі відновлення теплопостачання у місті.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає його прес-служба.

«На найбільшій котельні №25, яка обслуговує найбільшу частину житлового сектору, ліквідовано порив електричного кабелю, який підключає насоси як для заповнення системи холодною водою, так і подачі теплоносія мережі діаметром у 500 мм. Потрібно понад десять годин для заповнення системи під малим тиском для недопущення поривів. Зранку, після заповнення, планується її запуск», - розповів Зубко.

Читайте також: У Смілі до газу підключили всі котельні

Зазначається, що соціальна сфера та частина житлового сектору - 57 будинків зі 152 - підключені до теплоносія. Потрібна доба на набір температури в мережах та будинках. Також ведеться робота з багатоквартирними будинками та ОСББ щодо забезпечення максимальної готовності будівель до підключення теплоносія.

«Тепер про погане. Міського голови та депутатського корпусу - сподіваюсь не всі, може хтось з депутатів і є в процесі - немає в міськраді, у процесі відновлення теплопостачання участі вони не беруть. Це вже не безвідповідальність, це злочинна бездіяльність!», - наголосив віце-прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Сміла з понеділка, 12 листопада, запровадили надзвичайний стан через відсутність опалення. Без тепла залишилися не тільки житлові будинки, а й лікарні, дитячі садки та школи 80-тисячного міста. У школах Сміли через відсутність опалення тимчасово призупинено навчання. Жителі міста перекривали дороги, вимагаючи розпочати опалювальний сезон.

Читайте також: Деякі мери не готувалися до зими, а лише про це звітували - Гройсман

Президент Петро Порошенко у четвер, 15 листопада, доручив за кілька годин розпочати опалювальний сезон у Смілі.

Вранці 16 листопада віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко повідомляв про підключення до газу 15 котелень (з 20), на які заживлено 8 дитсадків, 9 шкіл, 3 лікарні та 77 житлових будинків із 152.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-