Харків'яни під мерією вимагали тепла в будинках

Харків'яни під мерією вимагали тепла в будинках

Фото
Укрінформ
Під Харківську міськраду прийшли кілька десятків людей з вимогою забезпечити тепло в будинках без перебоїв.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Харкові залишаються дві сотні будинків без тепла, включно з житловими будинками, школами, дитсадками. Влада посилається на аварії у тепломережах. Проте при цьому плата за тепло стягується", - зазначив активіст громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Євген Лисичкін.

За його словами, населення за 9 місяців цього року на 99% розрахувалося за опалення.

До пікетувальників вийшов заступник Харківського міського голови Андрій Руденко.

За його словами, причина перебоїв з теплом - аварійні відключення і зношені мережі теплотрас: "Це нормальний робочий процес, аварії усуваються".

Читайте також: У Смілі зранку поновили роботи із запуску тепла - Зубко

Як повідомляв Укрінформ, вранці 15 листопада директор департаменту житлово-комунального господарства і розвитку інфраструктури Харківської ОДА Сергій Магдисюк констатував, що у Харкові 200 будинків залишаються без опалення через аварії на тепломережах.

Пікет сесії міської ради в Харкові / Фото В'ячеслава Мадієвського

12 листопада директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив, що опалення підключили 100% житлового фонду міста, а це понад 6 тисяч будинків. За його словами, затримки у подачі теплоносія можуть бути пов'язані лише з ремонтом мереж.

Водночас у КП "Харківські теплові мережі" як основну проблему при підключенні тепла назвали накопичення повітря у трубах та аварії на внутрішньоквартальних мережах - з 15 жовтня по 12 листопада виникло 608 пошкоджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-