Народних депутатів просять допомогти з будівництвом нового онкоцентру в Харкові

Народних депутатів просять допомогти з будівництвом нового онкоцентру в Харкові

Укрінформ
Голова Харківської ОДА Юлія Світлична звернулася до народних депутатів щодо підтримки проекту створення нового онкоцентру на державному рівні. Така підтримка потрібна для закупівлі сучасного обладнання.

Про це Світлична сказала з трибуни виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, який відбувся у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Особливу увагу приділяємо заходам щодо покращення умов лікування онкохворих. Було прийнято принципове рішення щодо будівництва нового онкологічного комплексу. Цього року вже завершуються передпроектні роботи, й ми одразу починатимемо будівництво. Потрібна підтримка проекту на державному рівні. Ми виступаємо з цією ініціативою, щоб паралельно з державного бюджету виділили фінансування на закупівлю нового медичного обладнання, яке надаватиме якісні послуги для діагностики та лікування онкохворих людей. Адже Харківський онкоцентр приймає не тільки жителів Харківщини, але й інших областей", - зазначила Світлична.

У свою чергу, начальник управління охорони здоров'я ОДА Богдан Федак розказав, що в рамках обласної програми "Здоров'я Слобожанщини" закладено кошти для оперативної закупівлі необхідних медикаментів для онкохворих - "у випадку недофінансування цього напрямку з боку МОЗ".

Читайте також: Мінгареллі: Головний проект України - підвищення життєвого рівня

Цього року, пролунало на заході, в діючому старому онкологічному центрі проведені ремонти покрівлі, блоку інтенсивної терапії, частини поліклінічних будівель та палат, вже є 4 повністю оновлені операційні.

Нинішне виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я - 7-ме за рахунком у Харківської області за рік. Серед проблемних питань, які обговорено на заході, - той факт, що досі на Харківщині не затверджено госпітальний округ, хоча місцеві пропозиції вже прийняті на комітеті Верховної Ради України і спрямовані до Міністерства охорони здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня голова Харківської ОДА Юлія Світлична надала коментар журналістам щодо будівництва нового онкоцентру. Цей сучасний онкологічний комплекс будуватимуть на вул. Лісопарковій, 4. Керівником області поставлено завдання: онкоцентр повинен відповідати всім сучасним вимогам - як медичним, так і щодо енергоефективності, інфраструктури, комунікацій тощо. До забезпечення центру сучасним обладнанням планують залучити як кошти бюджетів усіх рівнів, так і спонсорську допомогу.

Нині діючий Харківський обласний онкоцентр побудовано 80 років тому. Тут працює стаціонар на 500 ліжко-місць. На диспансерному обліку - більше 77 тис. хворих. В минулому році тут пройшли лікування 18 тис. паціентів, зроблено 4 тис. операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-