На Донеччині прокуратура повернула державі землі на понад 5 мільйонів

На Донеччині прокуратура повернула державі землі на понад 5 мільйонів

Укрінформ
У Донецькій області прокуратура повернула державі понад 203 га землі вартістю 5,3 млн грн.

Про це у четвер повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Прокуратура повернула державі понад 203 га землі вартістю 5,3 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у 2005 році між Великоновосілківською районною державною адміністрацією та сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір оренди 9 земельних ділянок, що відносяться до земель запасу та входять до резервного фонду Євгенівської сільської ради, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Загальна площа угідь з ріллею та пасовищами склала 203,3 га.

Проте, у порушення умов договору, вказані землі використовувались орендарем неналежним чином, а плата за них надходила місцевому бюджету не у повному обсязі, що спричинило збитки держадаві на суму 144,5 тис. грн.

Читайте також: В Україні судитимуть російського генерала, який керував захопленням Криму

Факти тривалого і систематичного порушення відповідачем грошових зобов'язань із здійснення орендних платежів стали приводом для направлення керівником Красноармійської місцевої прокуратури позову до Господарського суду Донецької області, який на даний час задоволено у повному обсязі.

Відтак, за рішенням суду з сільгосптовариства на користь Великоновосілківської РДА стягнуто заборговану орендну плату, договір оренди землі, вартість якої на теперішній час складає понад 5,3 млн грн, розірвано, а підприємство зобов’язано повернути землю на користь Головного управління Держгеокадастру в Донецькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-