Мер Кам'янського обіцяє, що Дніпровська ТЕЦ запрацює вже завтра

Мер Кам'янського обіцяє, що Дніпровська ТЕЦ запрацює вже завтра

Укрінформ
У Кам’янському сподіваються вже завтра, 15 листопада, запустити в роботу «Дніпровську ТЕЦ».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив міський голова Кам'янського Андрій Білоусов.

«Нарешті ми пройшли всю пекельну процедуру, пов'язану з отриманням лімітів на газ від НАК «Нафтогаз України» для Дніпровської державної  теплоелектроцентралі. Тільки що ми отримали останній документ - рішення суду, яке завтра в оригіналі передамо в Нафтогаз, де відбудеться засідання правління з нашого питання і цілий ряд процедур, пов'язаних з видачею лімітів, і з четверга Дніпровська ТЕЦ включиться в роботу» , - сказав Білоусов.

За його словами, аби мінімізувати залежність мешканців міста від централізованого опалення уже в цей опалювальний сезон третину будівель бюджетної сфери міста (школи, лікарні, садочки, адміністративні будівлі) переведено на опалення від автономних пелетних котелень. Всього до зими 2018-2019 років заплановано запустити 28 таких котелень, які будуть обслуговувати 46 будівель.

Міська влада бачить майбутнє міста виключно в повній відмові від центрального опалення, його децентралізації.

Білоусов переконаний, що повністю досягти цієї мети місту вдасться вже до наступного опалювального сезону.

«Ми розробили і затвердили в Мінрегіоні нову схему теплопостачання міста. На сьогодні ми - єдине місто в Україні, яке переходить на електроопалення відповідно до затвердженої схеми. Що вдалося зробити на сьогодні: побудовані 28 котелень, які будуть опалювати 46 об'єктів інфраструктури - школи, садочки, лікарні, 8 об'єктів бюджетної сфери переведено на електрокотли, - це дозволить забезпечити теплом 54 об'єкти бюджетної сфери. З 800 багатоквартирних будинків, де нам було необхідно поміняти електромережі, вони замінені в 400 будинках. З 12 тисяч пільговиків, яким ми повинні були встановити електроопалення, ми його встановили 3 тисячам, з 25 тисяч квартир, де живуть люди, які не потрапляють під пільгову категорію, у 5000 квартир встановили електроопалення за свій рахунок. У наступному році ми повністю закінчимо процес децентралізації опалення в правобережній частині міста та в опалювальний сезон вся пільгова категорія буде переведена на електроопалення, а бюджетна сфера - на автономні котельні», - сказав міський голова.

Читайте також: Нафтогаз заявляє, що через борги без газу "простоюють" 22 теплокомуненерго

Як повідомлялося, у зв'язку з величезними боргами минулих років за газ місто було змушене підписати договір поручительства, який гарантує НАК «Нафтогаз» оплату протягом 5 років 400 млн гривень заборгованості. Основна сума - це борг населення. Рішення про поручительство було прийнято на сесії в жовтні. Місто взялося оплачувати борги Дніпровської ТЕЦ через КП «Тепломережі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-