Одеські «рабовласники» перебуватимуть під арештом — Крищенко

Одеські «рабовласники» перебуватимуть під арештом — Крищенко

Фото, відео
Укрінформ
Організатор і активні учасники етнічної межрегіональної організованої злочинної групи, які тримали в неволі майже сотню людей, на час слідства перебуватимуть під вартою.

Про це заявив керівник столичної поліції Андрій Крищенко під час спілкування із журналістами, повідомляє відділ комунікації поліції Києва

"Організатора — 38-річного громадянина іншої держави, та його активних помічників заарештували без можливості внесення застави, відносно його дружини — 38-річної уродженки Одеської області — суд обрав міру запобіжного заходу — арешт із заставою 528 тисяч гривень. Одну з учасниць угруповання відпустили під цілодобовий домашній арешт, а решта — теж перебувають під арештом із можливістю внесення застави розміром від 126 тисяч гривень», — розповів Крищенко.

За його словами, із затриманими спілкуються слідчі, які встановлюють обставини та хронологію подій. Правоохоронці перевіряють покази зловмисників та інформацію, що надали потерпілі.

Слідчі дії тривають, у трьох областях проведені санкціоновані обшуки та вилучені речові докази, які долучені до кримінального провадження.

Щодо звільнених людей, то усі вони проходять медичне обстеження, троє з них — у стаціонарному відділенні.

«Ми розмістили людей у пунктах тимчасового перебування, де представники громадських організацій надають їм психологічну допомогу і приносять необхідні речі. Окрім того, працюємо над відновленням документів, адже частина потерпілих втратили їх під час перебування у полоні», — підкреслив Крищенко.

Як повідомлялося, правоохоронці припинили діяльність міжрегіональної організованої злочинної групи, яка займалася трудовою експлуатацією людей. Поліцейські звільнили 94 людини, які шукали заробіток, а опинилися у неволі. 13 членів злочинного угруповання затримано.

Сімейна пара — громадянин Грузії та громадянка України віком 38 років — організувала в Одеській області сільгосппідприємство, на якому кілька років безкоштовно працювало близько сотні людей.

Читайте також: На Одещині виявили підприємство, де утримували в рабстві сто людей

У результаті спецоперації поліцейські затримали зловмисників у той момент, коли вони саджали до мікроавтобуса нових жертв.

Двох потерпілих доправили до лікарні Одеси, інші перебувають у Києві, проходять медогляд.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 149 Кримінального кодексу України — торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-