Сумщина претендує на роль першого в Україні

Сумщина претендує на роль першого в Україні "смарт-регіона"

Укрінформ
Сумська область може найближчим часом стати першим в Україні "смарт-регіоном".

На цьому під час тренінгу для держслужбовців та представників органів місцевого самоврядування "Платформа Смарт-Сіті як інструмент сталого розвитку громад наголосив" голова Сумської ОДА Микола Клочко.

Тренінг відбувся у вівторок, 13 листопада, у Конгрес-центрі Сумського держуніверситету в рамках Меморандуму, підписаного облдержадміністрацією з проектом USAID "Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія!»".

"Сумська область рухається у фарватері державних реформ, ініційованих Президентом України і урядом, тому дуже важливим сьогодні є покращення комунікаційної спроможності нашої діяльності. Саме тому ми підписали Меморандум із Проектом «USAID ВзаємоДія». Цікавою для нас є і концепція «Смарт-Сіті», яка зараз активно впроваджується в багатьох містах України", – зазначив посадовець.

Микола Клочко розповів, що "Смарт-Сіті" – це інноваційне місто, яке використовує інформаційні та комунікаційні технології та інші засоби для поліпшення якості життя. Запровадження ж системи "Смарт-Регіон", а не лише "Смарт-Сіті", для облдержадміністрації є сьогодні надзвичайно актуальним, адже це сприятиме розвитку якісного двостороннього зв’язку між владою та громадянами.

Читайте також: Сумщина підготує для туристів "смачні" мандрівки

За його словами, завдяки співпраці з Проектом "USAID ВзаємоДія" обласна влада планує перейняти успішний досвід впровадження системи "Смарт-Сіті" та в подальшому розробити і впровадити комплекс заходів, спрямованих на модернізацію ключових сфер управління.

"Сподіваюся, що Сумська область стане першим в Україні «смарт-регіоном» та слугуватиме прикладом прозорості та успішного урядування", – наголосив Клочко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-