Херсонські депутати хочуть, аби Нафтогаз давав більше газу на область

Херсонські депутати хочуть, аби Нафтогаз давав більше газу на область

Укрінформ
Депутати Херсонської міськради на позачерговій сесії 13 листопада звернулися до Прем’єр-міністра України з проханням вплинути на НАК "Нафтогаз України", щоби врегулювати питання теплопостачання.   

Про це повідомляє Управління громадських зв'язків Херсонської міської ради. 

“На позачерговій сесії міської ради депутати визнали надзвичайною ситуацію, що склалася із відсутністю опалення житлових будинків, закладів соціальної сфери та інших споживачів від АТ "Херсонська ТЕЦ" на початку опалювального періоду 2017 – 2018 років. Окрім того, було прийнято звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гроймана з проханням терміново вирішити питання щодо надання НАК «Нафтогаз України» лімітів природного газу державному підприємству АТ «Херсонська ТЕЦ» та включення її в роботу в опалювальний період 2018 – 2019 року”, - йдеться в повідомленні. 

Депутати міськради, зокрема, просять зобов'язати НАК "Нафтогаз України" збільшити ліміти природного газу для Херсонської області з урахуванням обсягів природного газу для роботи державного підприємства АТ "Херсонська ТЕЦ". 

У зверненні йдеться також про реструктуризацію боргу АТ "Херсонська ТЕЦ" перед НАК "Нафтогаз України". 

Депутати також просять знайти можливість надання  АТ "Херсонська ТЕЦ" фінансової підтримки за рахунок погашення заборгованості із заробітної плати.

Читайте також: У Херсоні через відсутність тепла 13 шкіл ідуть на вимушені канікули

Станом на 13 листопада Херсонська ТЕЦ так і не надала тепло до закладів освіти міста.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні учні 13 шкіл через відсутність теплопостачання йдуть на вимушені канікули 

У місті близько 30 закладів шкільної, дошкільної та позашкільної освіти залишаються без теплопостачання. Раніше тут рекомендували скоротити уроки в школах.

НКРЕКП висловила занепокоєння незадовільною організацією початку опалювального сезону в містах Кривий Ріг та Херсон. Така ситуація спричинена тим, що виробники теплової енергії АТ «Криворізька теплоцентраль» та АТ «Херсонська ТЕЦ» залишаються без газопостачання через борги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-