Обряди, пісні й звичаї Луганщини внесли в реєстр культурних скарбів

Обряди, пісні й звичаї Луганщини внесли в реєстр культурних скарбів

Укрінформ
На Луганщині створили обласний реєстр об'єктів нематеріальної культурної спадщини - унікальних регіональних звичаїв, пісень, танців, страв тощо.

Про це сьогодні на брифінгу повідомила начальник управління культури, національностей та релігій Луганської обладміністрації Аліна Адамчук, повідомляє прес-служба ОДА.

"Ми навіть не уявляли, які є звичаї, обряди, пісні, танці в наших селах. Луганщина не перестає дивувати своєю різноманітністю та багатогранністю збережених культурних скарбів. Ми зробимо все можливе, щоб про її унікальність дізналися не тільки в Україні, але й за її межами", – наголосила Адамчук.

Серед об'єктів - автентичні пісні села Цілуйкове Білокуракінської ОТГ, особливості говору жителів смт Борівське Сєверодонецької міськради, весільний обряд випікання різки сім’ї Костенко-Кушнарьових, казки і небилиці сім’ї Верецун Троїцького району, новопсковський куліш, павлівський капусняк з рибою тощо.

Читайте також: У Львові презентували проект, присвячений інтелектуальній спадщині діаспори

Адамчук закликала жителів області інформувати комісію про особливі традиції, які побутують в їхній місцевості. Після розгляду їх буде внесено до Всеукраїнського реєстру нематеріальної культурної спадщини, що дозволить зберегти ці звичаї для майбутній поколінь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-