ВРП відсторонила суддю Бабушкінського райсуду у Дніпрі

ВРП відсторонила суддю Бабушкінського райсуду у Дніпрі

Укрінформ
Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя суддю Бабушкінського райсуду у м. Дніпро Андрія Леонова до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження. 

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання у вівторок за зверненням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, повідомляє прес-служба відомства.

"Суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова А.А. тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної", - йдеться у повідомленні. 

Клопотання САП про тимчасове відсторонення судді Леонова обгрунтовується встановленням нових обставин, які вказують на те, що "подальше перебування Леонова на посаді судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська та здійснення ним правосуддя може призвести до негативних наслідків".

У ВРП зазначають, що Національне антикорупційне бюро з 4 квітня поточного року здійснює розслідування кримінальної справи відносно судді за фактом прохання надати хабар в обмін на ухвалення рішення в інтересах третіх осіб. 29 травня судді Леонову було вручено повідомлення про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте також: Суд виправдав члена Вищої ради правосуддя Гречківського

Рішенням ВРП від 7 червня Леонова було тимчасово, до 29 липня, відсторонено від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Згодом новим рішення ВРП відсторонення було продовжене до 29 серпня.

Раніше повідомлялося, що суддя Леонов вимагав від підприємця 15 тис. доларів хабара за визнання потерпілим фермерського господарства та за винесення вироку, не пов'язаного з позбавленням волі, в кримінальному провадженні за обвинуваченням особи в рейдерстві і підробці документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-