У Смілі перекривали дороги, вимагаючи увімкнути опалення

У Смілі перекривали дороги, вимагаючи увімкнути опалення

Укрінформ
Жителі міста Сміла Черкаської області перекривали дороги, вимагаючи розпочати опалювальний сезон.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Черкаської області.

"У місті Сміла місцеві жителі перекрили рух транспортних засобів з вимогою початку подачі тепла до помешкань", - йдеться у повідомленні.

Через деякий час рух було відновлено.

У поліції також поінформували, що за фактом неподання тепла в місті Сміла відкрито кримінальне провадження за ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Раніше про відкриття кримінального провадження за фактом відсутності опалення у м. Кривий Ріг повідомляла поліція Дніпропетровської області. Там дії службових осіб, які не прийняли рішення про подачу газу до котелень міста, кваліфікують як службову недбалість (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Читайте також: У Шепетівці через відсутність тепла призупиняють навчання у школах

Як повідомляв Укрінформ, проблеми з початком опалювального сезону виникли у Смілі Черкаської області, Шепетівці Хмельницької області, у Кривому Розі та у Херсоні. Напередодні, у понеділок, голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Президента та Кабінету міністрів із закликом невідкладно втрутитися в ситуацію зі зривом опалювального сезону в кількох містах України.

У школах Сміли та Шепетівки через відсутність опалення тимчасово призупинене навчання.

У Херсоні, де близько 30 закладів шкільної, дошкільної та позашкільної освіти залишаються без теплопостачання, рекомендували скоротити уроки в школах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-