В

В "Артек" та "Молоду гвардію" поїхали на відпочинок діти з Донбасу

Укрінформ
З Донецької області 32 дитини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, направились на відпочинок в дитячий центр «Молода  гвардія» до Одеси та міжнародний дитячий центр «Артек» у Києві.

Про це повідомили в Департаменті сім’ї, молоді та спорту Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«В державному підприємстві «Український дитячий центр «Молода гвардія» розпочалась ХІІ тематична зміна «Наш вибір – європейська Україна». Від Донецької області направились 32 дитини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що зміна триватиме 21 день, протягом зміни відбудеться знайомство дітей з культурою європейських країн та України; діти порівняють українську та загальноєвропейську культуру, вивчатимуть європейські цінності. 

Читайте також: Діти учасників АТО та ООС зі Львівщини вирушили до Боснії

Зокрема, 21 листопада – у День гідності та свободи пройде тематичний день "Україна та Європа починаються з мене!”, відбудеться театрально-музична постанова „І один в полі воїн!” за мотивами роману Є.Стеблівського „Кіборги”, підготовлена учасниками зміни. 24 листопада – у День пам’яті жертв Голодомору – пройде церемонія-реквієм „Вони мали право на життя!" та акція „Засвіти свічку”.

Також у Київський міжнародний дитячий центр «Артек» поїхали 38 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

«Від Донецької області на ХІI тематичну зміну «Медіа бум «Артек +» направились 38 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки»,  - повідомляє Департаменті сім'ї, молоді та спорту Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Зазначено, що під час тематичної зміни підлітки дізнаються, що таке журналістська етика, як вона поєднується з правами людини (в тому числі з правами дітей), що таке цензура, які тенденції розвитку медіа ринку в Україні.

Під час зміни діти зможуть презентувати вже існуючі медіа та зробити свої, авторські, проекти в Артеку. Гостями артеківців стануть відомі журналісти, представники медіа бізнесу, кінозірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-