Відсутність тепла “зриває” освітній процес у Херсоні

Відсутність тепла “зриває” освітній процес у Херсоні

Укрінформ
У Херсоні близько 30 закладів шкільної, дошкільної та позашкільної освіти залишаються без теплопостачання. У зв'язку з цим міська рада рекомендує скоротити уроки в школах.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської міськради.

"Без теплопостачання залишаються навчальні заклади міста, які обслуговуються АТ «Херсонська ТЕЦ»: школи: № 4, 7, 28, 29, 31, 32 (молодша школа), 33, 36, 48, 53, Фізико-технічний ліцей, Центр освіти молоді, спецшкола №1, дитячі садки: № 7, 8, 12, 23, 24, 27, 31, 34, 35, 56, 67, 73, 75, 85, 87, заклади позашкільної освіти - Будинок дитячої творчості, Палац дітей та юнацтва, Центр позашкільної роботи... Управління освіти Херсонської міської ради рекомендувало керівникам навчальних закладів скоротити уроки та встановити у навчальних аудиторіях обігрівачі", - йдеться у повідомленні.

Дітей, які не відвідуватимуть неопалювані школи та садки, вважатимуть відсутніми з поважних причин.

У міськраді зазначили, що директори закладів освіти та управління освіти Херсонської міської ради направили листи керівництву АТ «Херсонська ТЕЦ» з вимогою надати теплоносії навчальним закладам, тому що не мають боргів за теплопостачання перед підприємством.

Загалом у місті, за даними трьох теплопостачальних підприємств, які обслуговують житловий фонд та соціальну сферу міста, теплоносій подано до 500 будинків з 1107, до 170 з 234 об’єктів соціальної сфери,  а саме: 52 з 72 шкіл, 51 з 72 дитячих садків, 28 з 38 лікувальних закладів, 38 з 50 закладів культури.

Читайте також: У Кривому Розі вводять вимушені канікули через відсутність тепла

Заступник голови Херсонської обласної держадміністрації Олександр Адамчик на своїй сторінці у Facebook заявив, що Херсонська ТЕЦ разом з ОДА зробила "все і навіть більше", щоб отримати номінацію на газ, і наразі це питання повністю залежить від "Нафтогазу".

"На завтра збираємо комісію ТПЧ і починаємо опалювальний сезон без номінацій", - повідомив Адамчик. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-