Коболєв пояснив, коли Криворізька ТЕЦ зможе одержати газ

Коболєв пояснив, коли Криворізька ТЕЦ зможе одержати газ

Укрінформ
Нафтогаз готовий поставляти газ на Криворізьку ТЕЦ, але для цього потрібно, щоб з електроцентраллю розрахувався її найбільший боржник  - ДП "Енергоринок".

Про це заявив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв у ході 9-го Міжнародного форуму з енергетики для стійкого розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я думаю, що єдиний варіант рішення, це щоб з Криворізькою ТЕЦ розрахувався її найбільший боржник - ДП "Енергоринок". Я розумію обмеження місцевої влади, оскільки ТЕЦ знаходиться не у комунальній власності, а у власності ФДМ. Місцева влада не має права за неї гарантувати й давати гроші. Але Енергоринок, який винен цій ТЕЦ, може розрахуватися і довести рівень розрахунків до прийнятної(згідно - ред.) постанови. Тоді Нафтогаз почне поставляти газ", - сказав Коболєв.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час години питань до уряду запропонував місцевій владі Кривого Рогу викупити на конкурентних умовах ТЕЦ у свою власність.

Читайте також: Парубій запросив американських інвесторів до співуправління українською ГТС

"Борг Криворізької ТЕЦ - 374 млн грн. Заручниками залишаються люди. Історія в Кривому Розі вже не перший день. Подивіться на інші міста, де опалювальний сезон почався, вони знаходяться в однакових умовах. Якщо жителі платять, то жодних питань не повинно бути. Щодо тарифів, люди платять 90-100%. Зараз є тільки один варіант - ухвалення рішень місцевих комісій. Я вимагаю від мерів забезпечити тепло й погасити борги", - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-