У Кривому Розі тривають переговори щодо опалення міста

У Кривому Розі тривають переговори щодо опалення міста

Укрінформ
У Кривому Розі з’явився перший реальний результат переговорів - це відновлення роботи аварійної служби ПАТ «Криворіжгаз».

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Криворіжгаз».

«Зараз тривають переговори, з’явився конструктив і розуміння, що в ситуації, яка склалася, винен НАК «Нафтогаз». 1-й реальний результат переговорів - це відновлення роботи аварійної служби ПАТ «Криворіжгаз», - йдеться в повідомленні.

При цьому аварійні машини супроводжує поліція, аби вандали не зіпсували службові автомобілі і не завдали каліцтва співробітникам аварійної служби.

Читайте також: Кривий Ріг знову може залишитись без тепла

Як відомо, вранці 12 листопада під стінами офісу ПАТ «Криворіжгаз» зібралися люди з вимогами дати газ місту й, зокрема, котельням «Криворіжтеплоцентралі».

Ініціативна група, щоправда виламавши двері, зайшла всередину, де передала свої вимоги.

Як вважають на підприємстві, у заручниках опинились технічний директор Анатолій Пономаренко і начальник управління охорони праці Борис Рибка, які вели  переговори. Вони пояснювали, що «Нафтогаз України» має дати дозвіл на пуск газу, але люди нічого не хотіли чути, тому що їхні діти мерзнуть.

Натомість люди на вулиці запалили шини. Загасити полум’я була викликана пожежна машина, але їй не дозволили проїхати й загасити вогнище.

Об 11.45 до будівлі ПАТ «Криворіжгаз» приїхала бригада техніків водоканалу, яка за заборгованість з оплати послуг водопостачання та водовідведення перекрила «Криворіжгаз» можливість користуватися каналізацією. Кажуть, що це ж передбачено «Правилами користування» та двостороннім договором.

Рануше, 10 листопада, в ДП «Криворізька теплоцентраль» заявили, що готові розпочати опалювальний сезон у повному обсязі, але Криворіжгаз «блокує постачання газу». Однак там кажуть, що НАК «Нафтогаз» не виділив ліміти газу для ДП «Криворізька теплоцентраль» через борги минулих років. На сьогодні заборгованість КП «Криворіжтепломережа» становить понад 900 млн грн.

Уночі 11 листопада АТ «Криворізька теплоцентраль» самовільно запустила на повну потужність чотири котельні із шести. Однак на підприємстві занепокоїлися, що ризик втручання ПАТ «Криворіжгаз» у роботу котелень «Криворізька теплоцентраль» залишається.

Наразі ПАТ «Криворіжгаз» заблокував подачу газу на котельню ?5, що обслуговує Довгинцівський район міста Кривий Ріг. Також з 11 листопада припинила роботу аварійна служба газопостачальної організації.

У мерії пояснюють, що Криворізька теплоцентраль керується Фондом держмайна України і не підконтрольна міській владі, а місто стало «заручником ситуації».

Також через відсутність тепла 12 листопада в частині шкіл і дитсадків Кривого Рогу почалися вимушені канікули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-