На Луганщині 86% дітей-сиріт виховується у прийомних сім'ях - ОДА

На Луганщині 86% дітей-сиріт виховується у прийомних сім'ях - ОДА

Укрінформ
На Луганщині 86% дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування виховуються у прийомних сім'ях. У деяких районах цей показник наближається до 100%.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Кількість дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, влаштованих у сім'ї, по області складає 86%. Високий показник влаштування дітей в сім'ї громадян України в Сватівському (97%), Марківському (95%) районах і Рубіжному (94%)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ОДА, наразі в області на підконтрольній українській владі території проживає 1451 дитина-сирота та позбавлена батьківського піклування.

У 2017 році усиновлено 39 дітей, з них 31 дитина – українськими громадянами, вісім – іноземними. У цьому році усиновлено 28 дітей, з них 24 – українськими громадянами.

У сім'ях опікунів та піклувальників виховується 1051 дитина, позбавлена батьківського піклування.

Читайте також: Уряд перерозподілив гроші, призначені для підтримки дітей-сиріт

На Луганщині також функціонує 16 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 105 дітей та у наявності 84 прийомні сім'ї, де знаходиться 160 дітей.

Один дитячий будинок сімейного типу та три прийомні сім'ї, в яких виховується 14 дітей, переїхали з тимчасово окупованих територій області.

В адміністрації також поінформували, що 341 дитина серед тих, що підлягають усиновленню, знаходиться на обліку в службах у справах дітей міст і районів. З них у віці 6-17 років – 307 дітей. Бажають узяти дитину на усиновлення 48 сімей, з них 32 сім'ї готові всиновити малюків до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-