В окупованому Донецьку, де проходять псевдовибори, відімкнули мобільний зв'язок

В окупованому Донецьку, де проходять псевдовибори, відімкнули мобільний зв'язок

Укрінформ
В окупованому Донецьку, де выдбуваються т.зв. голосування, відключили мобільний зв'язок МТС (Водафон).

Про це в соціальних мережах, зокрема, на сторінці групи "Взаємовиручка в Донецьку" у Facebook пишуть обурені жителі окупованого міста.

«Доброго ранку! МТС де-небудь є?», «Бульвар Пушкіна – немає ні МТС, ні Фенікса», «Калінінський – МТС не працює», «Відсутній скрізь», – пишуть користувачі Facebook.

Жителі Донецька пояснюють відімкнення мобільного зв'язку, який пов'язував їх з родичами, друзями і знайомими з України, з умисними діями бойовиків, які хочуть обмежити контакти людей з неокупованою територією. "Немає зв'язку. Напевно глушать. Вибори!", "Вирубили. Точно глушать", – написали городяни.

Крім того, користувачі соцмережі з окупованого Донецька повідомляли, що людям невідомо, які виборчі дільниці буде відкрито, а які закрито 11 листопада для проведення цих фейкових виборів у «республіці». «З кожних чотирьох дільниць, які були ще при Україні, в місті закрито три, тобто працює тільки одна на певний сектор міста. Ніхто з жителів толком не знає, де тепер розташовані ці «виборчі» дільниці», – розповіли співрозмовники кореспондентові. І додали: «Звичайно, всі розуміють, що вибори тут – це суща формальність. Ніхто і голоси рахувати не буде. Можна і не ходити нікому. Все одно, все вже давно вирішено наперед».

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької і Луганської областей призначили на 11 листопада так звані вибори. Згідно з рішенням "парламентів" терористичних "ЛНР" і "ДНР", вибиратимуть як ватажків, так і "депутатів".

У МЗС України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести псевдовибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

12 вересня спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер заявив, що осінні вибори на Донбасі, оголошені проросійськими бойовиками самопроголошених «ДНР»і «ЛНР», нелегітимні і порушують логіку Мінського процесу.

Вісім держав-членів ООН 30 жовтня оприлюднили спільну заяву, в якій засудили плани проведення на окупованих Росією територіях сходу України так званих виборів в "Л/ДНР".

31 жовтня постійний представник Франції в ООН Франсуа Делатр зазначив, що Німеччина і Франція рішуче налаштовані підтримати суверенітет і територіальну цілісність України, і закликав сепаратистів і Росію припинити підготовку до так званих виборів.

Читайте також: Україна вимагає скликати позачергове засідання ТКГ через "вибори" на Донбасі

Глава СБУ Василь Грицак 9 листопада заявив, що майбутнім "переможцям" фейкових виборів на окупованих територіях Донбасу в адміністрації президента РФ вже "намалювали" відсотки "підтримки" населення. Водночас, за даними СБУ, Росія через добродійний фонд перерахувала як мінімум 100 мільйонів рублів на потребі псевдовиборів в ОРДЛО.

За словами Грицака, в "ДНР" також заявили, що на псевдовиборах працюватимуть більше ніж 40 фейкових спостерігачів з 22 країн світу. Водночас у списках так званих спостерігачів – громадяни Франції, Іспанії, Туреччини і Нідерландів, які водочас є бойовиками або співробітниками органів "ДНР".

Грицак також попередив, що після повернення окупованих територій Донецької і Луганської областей під контроль української влади буде обов'язково дана оцінка діям організаторів фейкових виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-