Вівці, визволені з «митного полону», прибули на карантинний майданчик під Одесою

Вівці, визволені з «митного полону», прибули на карантинний майданчик під Одесою

Відео
Укрінформ
225 племінних овець романівської породи, уцілілих після повернення 12 жовтня з Туреччини, доправили вранці 11 листопада з-під Тульчина на карантинний майданчик, облаштований на території кемпінгового комплексу за 15 кілометрів від Одеси.

Про це повідомляється на офіційній сторінці ГО Animal-SOS-Odessa в Facebook .

Перевезення здійснено згідно з попереднім договором (меморандумом) між директором ТОВ «Украніксар» Оленою Севінч і мешканкою Одещини Іриною Святець, яка обіцяє забезпечити нормальні умови для зимівлі тварин.

"Овечки прибули до Одеси. Працівник держветслужби провів санобробку коліс фури, якою доставлені вівці. Чекаємо розвантаження. На вимогу Держспоживслужби всі 225 овець належить розмістити на єдиний карантинний майданчик – до закінчення 21-денного карантину розділяти тварин не можна", –- йдеться в повідомленні волонтерів.

Карантинний майданчик організували на території господарства, поряд із закритим і утепленим ангаром. Після карантину буде вирішено питання про передачу деяких тварин до реабілітаційних притулків, обраних волонтерами.

Волонтери надали також координати карантинного майданчика. Це територія готельного комплексу "Сахалін" поблизу села Велика Балка Біляївського району.

Як повідомлялося, 5 листопада одеські екологи Вікторія Козаченко, Юлія Ігнатенко та юрист Жанна Потапова заявили на зустрічі з журналістами, що власниця тварин, які два тижні голодували в закритій фурі в порту Чорноморська, "підписала попередній договір (меморандум) з Іриною Святець про передачу тварин на екоферму".

Потапова не уточнила, на яких умовах овець буде передано Святець, але уточнила, що зоозахисникам довелося звернутися по фінансову допомогу до групи одеських депутатів, оскільки "чиновники Держпродспоживслужби України виставили для оплати рахунок на майже 187 тисяч гривень за виконання лабораторних досліджень крові тварин на базі Тульчинської філії ДП «Укрветсанзавод» у Вінницькій області".

Читайте також: Багатостраждальних "мандрівних" овець починають розмитнювати

Козаченко додала, що небезпечного інфікування овець, повернутих з турецького порту, вітчизняні ветеринари не виявили. Ослабленим тваринам, що знаходяться в умовах карантину, доправлено вантаж зерна, яким їх підгодовують під контролем ветеринарів.

9–10 листопада працівники Держпродспоживслужби оформили документи на розмитнення овець, повернутих турецькою стороною через «єдине вікно».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-