Суд залишив без змін запобіжні заходи фігурантам

Суд залишив без змін запобіжні заходи фігурантам "справи Труханова"

Укрінформ
Райсуд Одеси залишив у силі запобіжні заходи для обвинувачених у "справи Труханова", а також призначив наступне засідання на 14 листопада.

Таку ухвалу зачитав головуючий суддя Сергій Черевко після завершення сьогоднішнього судового засідання, трансляцію якого вів портал "Судова влада України".

"Малиновський районний суд Одеси ухвалив призначити судовий розгляд кримінального провадження на підставі обвинувального акту по обвинуваченню Труханова, Вугельмана, Спектор, Радіонова, Шкрябай, Кравченка, Загодіренка, Богданової у відкритому судовому засіданні в приміщенні Малиновського районного суду міста Одеси 14 листопада", - оголосив суддя.

Цього ж дня має бути оголошено повний текст цієї ухвали суду.

Залишив суд без задоволення клопотання адвокатів про зміну запобіжних заходів обвинуваченим, а також клопотання адвоката Коротюк про скасування арешту грошових коштів ТОВ Девелопментеліт в сумі 92 млн 659 тис. 822 грн.

Читайте також: Справа Труханова: один із фігурантів сяде на дев'ять років

Окрім того не задовольнив суд і клопотання сторони захисту про закриття провадження проти однієї з фігуранток "справи Труханова" - директора підприємства "Брокбізнесконсалт" Галини Богданової.

"Місцевою прокуратурою було надано відповідні документи на запит Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, які свідчать про те, що постанову про закриття вказаного провадження скасовано, і відповідно, клопотання про закриття провадження в частині обвинуваченої Богданової не може бути задоволено", — сказав під час нинішнього судового засідання прокурор.

Як уже повідомлялося, у процесі розслідування резонансної "справи Труханова" детективами НАБУ і прокурорами САП, несподівано розпочав власне слідство слідчий Приморського відділу поліції Одеси щодо встановлення законності дій однієї з фігуранток справи - підсудної Богданової. Було проведено декілька допитів директора "Брокбізнесконсалту", а також нову експертизу вартості приміщення холдингової компанії "Краян".

Ініційоване Приморським відділом поліції Одеси слідство завершилось винесенням рішення про те, що "в діях Богданової не міститься складу злочину. І кримінальне провадження щодо оцінниці майна "Краяна" Богдановою було закрито".

Однак прокурор Максим Кравченко не зміг надати колегії Приморського райсуду документи, до яких має доступ керівник САП Назар Холодницький, що підтверджують незаконне дублювання співробітниками поліції Одеси розслідування дій підсудної Богданової.

Для того, щоб їх витребувати з ЄРДР і доставити суду, необхідно було декілька днів, саме для цього й було оголошено перерву у судовому процесі. Відповідні документи було надано суду, тож провадження проти Богданової не закрито.

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро почали розслідувати "справу Труханова" 2 листопада 2016 року, а в жовтні поточного року передали багатотомну кримінальну справу на розгляд суду.

Обвинуваченими у справі є мер Одеси Труханов, його заступник Павло Вугельман, голова постійної комісії міськради з комунальної власності Василь Шкрябай, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексій Спектор, його заступник Володимир Радіонов, директор ТОВ "Девелопмент еліт" (продавець адмінбудівлі) Петро Загодиренко, директор ТОВ "Valton Group" Ігор Кравченко та директор підприємства "Брокбізнесконсалт" Галина Богданова (оцінювач).

Читайте також: Це бізнес: Труханов прокоментував справу "Краяна"

Детективи НАБУ і прокурори САП вважають, що ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

За результатами розслідування було повідомлено про підозру посадовим особам Одеської міськради, керівникам і засновникам деяких підприємств за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-