Громади можуть долучитися до системи

Громади можуть долучитися до системи "Розумна взаємодія"

Децентралізація
Укрінформ
Тергромадам до 30 листопада пропонують взяти участь у відборі для пілотного впровадження системи "Розумна взаємодія", за допомогою якої до активної участі в житті громади можна залучити підприємців, мешканців і донорів.

Про це повідомляє портал "Децентралізація"

"Навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за курсом "Розумна взаємодія" включене до урядового плану заходів щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на цьому етапі буде відібрано 2-3 найбільш зацікавлені ОТГ для пілотного та покрокового впровадження системи «Розумна взаємодія» з урахуванням місцевих потреб.

Читайте також: Клуб старост об’єднаних громад створять на Прикарпатті

Система "Розумна взаємодія" спрямована на визначення та вирішення питань мешканцями у прийнятний та зручний для них спосіб  - самостійно або через інституції місцевої влади. "Розумна взаємодія" просуває систему вирішення проблем на підставі активного громадянства та співпраці, яка також здатна знизити навантаження органи місцевого самоврядування. 

Участь у пілотному впровадженні безкоштовна, але не виключає можливість ОТГ додатково долучати фахівців і т. п. Відбір ОТГ триває до 30 листопада.

Фото SebWeo.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-