У Дружківці вшанували Олексу Тихого -

У Дружківці вшанували Олексу Тихого - "батька" Української Гельсинської групи

Фото
Укрінформ
З нагоди 42-ї річниці створення Української Гельсинської групи у Дружківці Донецької відбулось урочисте покладання квітів до стели одного з засновників групи Олекси Тихого, який вчителював у цьому місті.

Про це повідомили в Дружківській міській раді.

«9 листопада виповнюється 42 роки від створення Української Гельсинської групи... Напередодні цієї визначної події мешканці Дружківки на чолі з міським головою Валерієм Гнатенком традиційно зібралися на подвір’ї загальноосвітньої школи № 14, в якій свого часу працював наш земляк-правозахисник Олекса Тихий», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що відбулося урочисте покладання квітів з нагоди створення Української Гельсинської групи, першої за радянських часів правозахисної організації.

Як нагадав на церемонії міський голова Гнатенко, становлення України як незалежної держави супроводжувалося складними процесами, неодноразово доводилося відстоювати демократичні цінності, зокрема права людини, ідеали свободи та справедливості, гідність та честь нації. І велике значення на цьму шляху мала діяльність українських дисидентів-правозахисників.

Читайте також: Ган та Клімкін поклали квіти на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві

«Сьогодні, будуючи нову сучасну українську державу, нашими орієнтирами мають стати європейські стандарти... Саме цього прагнули та відстоювали члени Української Гельсінської групи й наш земляк Олекса Тихий», - наголосив Гнатенко.

Після урочистого покладання квітів до стели співзасновника Української Гельсінської групи Олекси Тихого охочі відвідали музей, облаштований в одному з кабінетів школи. Тихий працював учителем історії в Олексієво-Дружківській школі, і у музеї зібрано багато цікавого матеріалу про його життя.

Фото: druisp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-