На Луганщині продовжують реалізацію програм з реформування медичної галузі

На Луганщині продовжують реалізацію програм з реформування медичної галузі

Фото
Укрінформ
В умовах відсутності обласної лікарні, яка залишилася на окупованій території Луганщини, та значної кількості переселенців, районні заклади охорони здоров’я взяли на себе додаткове навантаження. 

Саме на їх базі наразі продовжується реалізація урядових програм з реформування медичної галузі. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав виконувач обов’язків голови Луганської обласної державної адміністрації Сергій Філь в ході робочої поїздки, під час якої він відвідав Кремінське районне територіальне медичне об’єднання.

«Сьогодні в умовах відсутності обласної лікарні та значної кількості переселенців районні заклади охорони здоров’я взяли на себе додаткове навантаження. Прикладом є Кремінське РТМО, де розміщений обласний онкологічний диспансер. Завдяки спільним зусиллям районної та обласної влади, Кремінський район реалізує великий проект, спрямований на покращання умов перебування пацієнтів у лікарні. Вартість проекту за рахунок коштів ДФРР становить 37,4 млн грн, термін упровадження – два роки », –   підкреслив Філь.

У поточному році в рамках виграного конкурсу розпочато капітальний ремонт поліклініки, а також капітальний ремонт інфекційного корпусу лікарні під розміщення Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру, будівництво огорожі. У 2019 році заплановано капітальний ремонт головного та хірургічного корпусів, стерилізаційного відділення та придбання обладнання (відеоколоноскопа  і відеобронхоскопа).

В.о. голови облдержадміністрації ознайомився з роботою медичного закладу та разом з лікарями обговорив проблемні аспекти діяльності галузі в регіоні. 

Філь зауважив, що у зв’язку з окупацією частини області, включно з обласним центром, мережа лікувальних закладів розірвана, третій рівень медицини залишається питанням номер один.

«На обласному рівні ми продовжуємо реалізацію урядових програм з реформування галузі та забезпечення доступу до якісних медичних послуг і ліків усіма громадянами», – зазначив він.

Читайте також: Завдяки медреформі зарплати лікарів зростають у 2-3 рази — Гройсман

Кремінське районне територіальне медичне об’єднання має у структурі стаціонар на 210 ліжок та консультативно-діагностичну поліклініку (на 600 відвідувань у зміну). У 2016-2018 рр. було закуплено (за обласною програмою за рахунок субвенції – 4,1 млн грн) цифровий рентгенологічний апарат; придбано лапароскопічну стійку за рахунок коштів районного бюджету (освоєно 1,9 млн грн). 

На даний час ендоскопічні хірургічні втручання проводять хірурги, урологи та гінекологи; відремонтовано і введено в експлуатацію нову операційну на 2 робочих місця з оснащенням за рахунок районного бюджету (300 тис. грн);  проведено капремонт даху в хірургічному і головному корпусах, ремонт системи опалення в головному корпусі, а також капітальний ремонт відділення паліативної допомоги (за рахунок ПРООН на суму 6,2 млн грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-