Водії автобуса везли в Росію пасажирів та 115 банок із порохом

Водії автобуса везли в Росію пасажирів та 115 банок із порохом

Укрінформ
У Чернігові завершено досудове розслідування протиправних дій двох водіїв рейсового автобуса міжнародного сполучення, які намагались контрабандою перевезти до Росії 115 банок з вибуховою речовиною - порохом.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

"Встановлено, що два громадянина, будучи водіями рейсового автобусу міжнародного сполучення, перебуваючи на автовокзалі м. Вінниця, погодились на пропозицію невстановленої досудовим слідством особи та за грошову винагороду в розмірі 200 доларів США перемістити до Російської Федерації 115 банок з вибуховою речовиною - порохом", - ідеться у повідомленні.

Вибухівку водії сховали в порожнину підлоги автобуса. Правоохоронці знайшли її під час огляду транспортного засобу в зоні митного контролю автомобільного пункту пропуску "Сеньківка".

Читайте також: На Вінниччині розширили прикордонну смугу

За фактом незаконного придбання та зберігання вибухових речовин, а також закінченого замаху на їх контрабанду за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України) було відкрите кримінальне провадження. Розслідування проводив слідчий відділ управління СБУ в області.

Наразі обвинувальний акт щодо водіїв направлений до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-