Для школярів видали посібник про “Листопадову революцію” ЗУНР

Для школярів видали посібник про “Листопадову революцію” ЗУНР

Укрінформ
В Івано-Франківську презентували книгу «Листопадовий Зрив (Західно-Українська Народна Республіка: епізоди історії в тестових завданнях та інтелектуальних іграх)». Видавці переконані, що цей посібник допоможе вивчити історію ЗУНР більш якісно і цікаво.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не втручалися, а допомагали якісному продукту з’явитись на книжковому ринку. Книгу видали до 100-річчя проголошення державності ЗУНР, і це те, що може зробити історію улюбленою», - говорить директор Івано-франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, представник групи «Перший рукопис» письменник Богдан Томенчук, який долучився до видання.

Книгу писали більше півроку. До її створення долучились педагоги, науковці та методисти з Прикарпаття, Закарпаття та Львівщини. За їх словами, намагалися, аби формат тестових завдань в книзі відповідав тому формату, з яким діти зустрінуться на ЗНО.

Читайте також: Держава закупить для бібліотек понад мільйон книжок

«Цей посібник виданий на допомогу вчителю. Оскільки тут поміщені тестові завдання, сценарії різних інтелектуальних заходів, ігри у форматі «Що? Де? Коли?», «Брейн-ринг» та інших, а також блок ребусів і тестових завдань, кросвордів, які вчитель може використати як на уроках історії, так і на позакласній роботі», - говорить упорядник книги Валерій Островський .

Як зауважує співавтор книги, вчитель української мови та літератури Надвірнянської школи Марія Візінська, тема ЗУНР може наштовхнути молодих людей на власні роздуми та патріотичні вчинки, якщо вивчати її цікаво і розлого.

Книгу про Листопадовий зрив видано за фінансової підтримки депутата Івано-Франківської облради Миколи Палійчука та Благодійного фонду нардепа Олександра Шевченка. Наклад - 300 примірників. Через Івано-Франківський обласний інститут післядипломної освіти її передадуть у навчальні заклади Прикарпаття. Втім, видавці вже обіцяють: якщо книга зацікавить вчителів інших регіонів, з радістю передадуть на неї права і допоможуть у виданні ще одного накладу.

Листопадовий чин (також Листопадова революція, Листопадовий переворот, Листопадовий зрив, Першолистопадове повстання) — українське повстання, організоване в ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року Українською Національною Радою силами Українських січових стрільців у Королівстві Галичини і Волині, коронній землі Австро-Угорської імперії з метою встановлення влади Української Держави (названої згодом Західноукраїнська Народна Республіка) на землях, на які вона обгрунтовано претендувала. У результаті утворилася держава площею 70 тис. кв. км, що викликало невдоволення Польщі, яка розв'язала українсько-польську війну 1918—1919 років для захоплення Галичини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-