Українець віз у Польщу рекордну контрабанду бурштину - 275 кілограмів

Українець віз у Польщу рекордну контрабанду бурштину - 275 кілограмів

Укрінформ
Чоловіка, який переобладнав своє авто для перевезення з України до Польщі понад 275 кг контрабандного бурштину, затримали співробітники Державної податкової адміністрації Польщі.

Про це повідомляє «Польське Радіо».

«Незаконний товар громадянин намагався ввезти на територію Польщі у прикордонному пункті пропуску в Корчовій. За словами речниці Палати податкової адміністрації у Ряшеві Едити Хабовської, бурштин виявили у приватній автівці на польській реєстрації, за кермом якої був громадянин України», - йдеться у повідомленні.

Під час контролю виявили конструкторські зміни в автівці, що були використані для контрабанди. "Загалом ми знайшли понад 275 кг нешліфованого бурштину", - додала Хабовська.

Читайте також: На Рівненщині бурштинокопачі закидали камінням поліцію

Вона також зазначила, що за законне перевезення до Польщі такої кількості сонячного каменю передбачений податок на додану вартість у розмірі понад 63 тис. злотих (понад 14 тис. євро).

Це чергова спроба ввезення контрабанди бурштину до Польщі, якій запобігли польські співробітники. З початку 2018 року під час контролю у польсько-українських пунктах пропуску у Підкарпатському воєводстві було вилучено загалом контрабанду приблизно 600 кг бурштину.

У 2017 році кількість незаконного бурштину складала 424 кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-