ОТГ у Вінницькій області запускає власні автобусні маршрути

ОТГ у Вінницькій області запускає власні автобусні маршрути

Децентралізація
Укрінформ
На Вінниччині Глуховецька сільська ОТГ запроваджує муніципальні автобусні перевезення в межах  території громади.

Про це  кореспонденту Укрінформу повідомив голова Глуховецької ОТГ Олександр Амонс.

«До нашої ОТГ входить три сільських ради, а загалом це 7 населених пунктів, розташованих на майже 170 квадратних кілометрах. У громаді зареєстровані майже 5 тисяч людей, яким треба якимось чином діставатися до адміністративного центру, щоб вирішити якісь питання, та й навіть на базар. Тому було вирішено придбати і запустити муніципальний автобус, щоб наші мешканці, багато з яких літні люди, мали можливість зручно добиратися туди, куди їм треба», - повідомив Амонс.

Читайте також: У Краснопільській ОТГ завершується будівництво 60-кілометрового водогону

За його словами, придбання автобуса стало можливим унаслідок перемоги Глуховецької ОТГ у 15-му обласному конкурсі розвитку територіальних громад. Таким чином ОТГ здобула третину коштів, потрібних для придбання автобуса. Ще третину виділили з бюджету громади, а решту профінансували місцеві підприємства.

Наразі керівництво ОТГ готується до запуску нового рейсу регулярного автобусного сполучення між населеними пунктами, які входять до об’єднаної громади. Користуватися послугами нового муніципального автобуса місцеві мешканці зможуть  вже у січні наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-