В Одесі проходить 19-а зустріч керівників прикордонних відомств країн Чорноморського регіону

В Одесі проходить 19-а зустріч керівників прикордонних відомств країн Чорноморського регіону

Укрінформ
Керівники прикордонних відомств України, Туреччини, Румунії, Грузії та Болгарії обговорюють в Одесі взаємодію у протидії міжнародному тероризму, контрабанді наркотиків та зброї, нелегальній міграції.

19-ту зустріч керівників прикордонних відомств країн Чорноморського регіону відкрив голова Держприкордонслужби України генерал-полковник Петро Цигикал, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні нам належить реально оцінити існуючі проблеми і перспективи партнерства прибережних країн Чорного моря. Через військову агресію Росії Україна та інші країни кардинально переглянули підходи щодо захисту своїх кордонів, в тому числі на морі. Зокрема, Україна стала до реформування морської охорони, в тому числі розгорнула в Одесі морське регіональне управління Держприкордонслужби, яке очолив контр-адмірал Олег Костур. У дусі довіри та конструктивного діалогу продовжуємо зміцнювати співробітництво з керівництвом прикордонних відомств сусідніх країн заради протидії сучасним загрозам безпеці на Чорному морі",  - зазначив Цигикал.

Генеральний інспектор Прикордонної поліції Румунії Адріан Попеску розповів про діяльність упродовж поточного року в рамках Угоди про співробітництво між прикордонними відомствами.

Відбулася урочиста церемонія передачі головування на міжнародному форумі від Румунії - Україні.

Наша держава втретє організує таку зустріч у рамках Угоди про співробітництво між прикордонними відомствами причорноморських країн. Туреччину на зустрічі представляє командувач берегової охорони контр-адмірал Ахмет Кендір, Болгарію - директор Генеральної інспекції "Прикордонна поліція" Светлан Кичеков, Грузію - голова Прикордонної поліції Теймураз Кекелідзе.

Читайте також: Україна і Туреччина обговорять питання безпеки в Чорноморському регіоні

Представників Російської Федерації на зустріч не запрошено "через недотримання своїх зобов'язань і порушень норм міжнародного права".

На запитання кореспондента Укрінформу щодо погодженого порядку денного зустрічі генерал-полковник Цигикал відповів: "Протягом двох днів ми конкретизуємо виклики та загрози, що виникли в Чорноморському регіоні, розглянемо питання щодо планування спільних операцій прикордонними відомствами, обміну досвідом протидії тероризму, контрабанді та інформацією. Зробимо все для тіснішої взаємодії з партнерами, нормалізації обстановки та відновлення територіальної цілісності України та Грузії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-