В Івано-Франківську дорожчає проїзд у тролейбусах

В Івано-Франківську дорожчає проїзд у тролейбусах

Укрінформ
В Івано-Франківську вартість проїзду у тролейбусах зросте на 1 грн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради Олег Ганчак.

«В Івано-Франківську люди мають зрозуміти підняття вартості ціни на проїзд у тролейбусах. Вона зросте з 2-х до 3 грн. Цей процес неминучий, але необхідний. Підняття ціни має бути як інвестиція громадськості у розвиток комунального транспорту, який є екологічним і наразі більш комфортним. Коли зросте вартість проїзду? Думаю, за місяць-півтора», - заявив Ганчак.

Він зауважив, що комунальне підприємство «Електроавтотранс» сьогодні працює над оновленням парку та розширенням своєї мережі. Окрім того, зросла вартість на електроенергію та запчастини. Також, за словами Ганчака, водіям теж потрібно виплачувати зарплату, збільшувати її, і люди це повинні розуміти.

Читайте також: Автогаз на заправках подорожчав до історичного рекорду

Водночас, він зазначив, що за рік-півтора перед місцевою владою Івано-Франківська стане ще питання підняття вартості проїзду у маршрутках. Вже сьогодні, сказав посадовець, п’ять маршрутів в Івано-Франківську немає кому обслуговувати.

«Перевізники – це велика проблема. При нинішньому тарифі в Івано-Франківську (5 грн за проїзд – авт.) перевізнику треба працювати 10 років, аби повернути собі кошти за придбаний автобус. Нині цей бізнес став не рентабельними. Виживають лише ті перевізники, які додатково обслуговують ще приміські та міжнародні маршрути», - стверджує Ганчак.

Він переконаний, що вартість проїзду у маршрутках треба піднімати так, щоб люди відчували ще й покращення якості перевезення. Якщо ж заморозити вартість проїзду, тоді страйкуватимуть перевізники. Тому місцева влада вже планує запровадити електронний квиток та передбачити кошти в бюджеті-2019 не лише для компенсації пільгового проїзду у маршрутках, але й для розвитку комунального транспорту. В Івано-Франківську, зауважив Ганчак, ще до кінця цього року планують скерувати 90 млн грн на придбання тролейбусів для КП «Електроавтотранс».

Інвентарний парк КП «Електроавтотранс» налічує 62 транспортних засобів, з них 54 - тролейбуси. Комунальне підприємство обслуговує 10 маршрутів, з яких 9 – тролейбусних та 1 – автобусний. Загальна протяжність контактної мережі – 63 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-