У Дніпрі почався перший архітектурний фестиваль

У Дніпрі почався перший архітектурний фестиваль "Міста України"

Укрінформ
У Дніпрі розпочався перший архітектурний фестиваль "Міста України". Фестиваль зібрав близько 100 архітекторів-урбаністів з України, Словаччини, Нідерландів, Німеччини, Словенії, Британії, Польщі та студентів галузевих закладів освіти.

Про це повідомили у прес-службі міської ради Дніпра.

"Головна мета фестивалю – налагодження взаємодії міської влади, професійної спільноти та активних мешканців міста. Це потрібно для того, щоб якомога більш енергійно та плідно покращувати наше місто. Маємо надію, що у нас все вийде", – розповів начальник Головного архітектурно-планувального управління – головний архітектор міста Дмитро Волик.

У міськраді наголосили, що головною подією фестивалю є воркшоп "Публічний простір", присвячений організації шести локацій у центральній частині Дніпра. Над наданням їм нового дихання працюватимуть 6 команд, до складу яких увійшли українські й закордонні фахівці зі сфери міського дизайну, архітектури та суміжних напрямів. Команди сформували шляхом жеребкування.

На думку заступника голови правління Дніпропетровської обласної організації Національної спілки архітекторів України Олексія Образцова, в організації публічного простору міста Дніпра є проблеми. "Якщо говорити про бульвари, якими майже ніхто не ходить, або про центральний майдан, що зайнятий автостоянкою, то ми бачимо нагальні проблеми в організації публічного простору нашого міста. Ми хочемо надати нового змісту просторам, які наразі не такі затребувані, якими могли би бути. Разом ми зможемо створити правильну послідовність дій для того, щоб ці простори були грамотно організовані", – сказав він.

Читайте також: У Дніпрі назвали переможців конкурсу проектів і стартапів ІnnoDnipro

Зазначається, що до кінця тижня команди архітекторів мають запропонувати проектні рішення щодо цих локацій. Побачити результати їхньої роботи можна буде 10 листопада, під час захисту та обговорення проектів, яке відбудеться у Будинку архітектора (вул. Михайла Грушевського, 1).

Організаторами заходу є Дніпровська міська рада, Дніпропетровська обласна організація Національної спілки архітекторів України, Придніпровська державна академія будівництва та архітектури. Захід відбувається з ініціативи міського голови Бориса Філатова за підтримки Міжнародного благодійного фонду "Культурна столиця".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-